Het eerste dat opvalt wanneer u de kaart bekijkt, is hoe vol ze staat. De verhalen gaan van kleine diefstallen over heuse plunderingen, tot moord en doodslag. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn niet echt gebeurd.

Honderden verhalen

Sinds de gebeurtenissen op nieuwjaarsnacht in Keulen schieten de gekste verhalen als paddenstoelen uit de lucht. Zo zijn er bijvoorbeeld de geruchten dat asielzoekers honden stelen om op te eten of dat ze 12 kinderen uit hetzelfde dorp hebben ontvoerd.

De site ging live op 8 februari met 177 verhalen waarvan niet bewezen was dat ze echt gebeurd zijn. Sinds dan zijn er meer dan 100 verhalen bijgekomen. De initiatiefnemers hebben allebei een fulltime job, maar offeren hun vrije tijd graag op om de waarheid achter de geruchten te achterhalen. Dat doen ze onder meer met behulp van de politie en betrouwbare pers.

De kaart raadplegen kan hier.

(EK)

Het eerste dat opvalt wanneer u de kaart bekijkt, is hoe vol ze staat. De verhalen gaan van kleine diefstallen over heuse plunderingen, tot moord en doodslag. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn niet echt gebeurd. Sinds de gebeurtenissen op nieuwjaarsnacht in Keulen schieten de gekste verhalen als paddenstoelen uit de lucht. Zo zijn er bijvoorbeeld de geruchten dat asielzoekers honden stelen om op te eten of dat ze 12 kinderen uit hetzelfde dorp hebben ontvoerd. De site ging live op 8 februari met 177 verhalen waarvan niet bewezen was dat ze echt gebeurd zijn. Sinds dan zijn er meer dan 100 verhalen bijgekomen. De initiatiefnemers hebben allebei een fulltime job, maar offeren hun vrije tijd graag op om de waarheid achter de geruchten te achterhalen. Dat doen ze onder meer met behulp van de politie en betrouwbare pers. (EK)