De Franse acteur Gérard Depardieu heeft de Russische president Vladimir Poetin ontmoet. De acteur heeft zijn Russisch paspoort gekregen, zo heeft de woordvoerder van de president laten weten.

De korte ontmoeting vond plaats in de residentie van Poetin in de badplaats Sotsji, aan de oevers van de Zwarte Zee.

Rijkentaks

Depardieu zei eerder dat hij zijn Franse paspoort wilde inleveren uit onvrede met de rijkentaks in Frankrijk. De acteur die onder meer gestalte gaf aan Obelix verhuist daarom naar het Waalse grensdorpje Néchin.

KritiekDe acteur kreeg al bakken kritiek in de Europese pers en in Rusland omdat hij de Russische democratie bejubelde. Depardieu is een vaak geziene gast op Russische filmfestivals en feestjes met Russische beroemdheden. Eerder lag hij al onder vuur omwille van banden met de Tsjetsjeense heerser Ramzan Kadyrov.

Recentelijk nam hij een lied op met Gulnara Karimova, de oudste dochter van de Oezbeekse president Islam Karimov, die net als Kadyrov kritiek krijgt omwille van een bedenkelijk bilan wat de mensenrechten betreft. (Belga/EE)

De Franse acteur Gérard Depardieu heeft de Russische president Vladimir Poetin ontmoet. De acteur heeft zijn Russisch paspoort gekregen, zo heeft de woordvoerder van de president laten weten. De korte ontmoeting vond plaats in de residentie van Poetin in de badplaats Sotsji, aan de oevers van de Zwarte Zee. Rijkentaks Depardieu zei eerder dat hij zijn Franse paspoort wilde inleveren uit onvrede met de rijkentaks in Frankrijk. De acteur die onder meer gestalte gaf aan Obelix verhuist daarom naar het Waalse grensdorpje Néchin.KritiekDe acteur kreeg al bakken kritiek in de Europese pers en in Rusland omdat hij de Russische democratie bejubelde. Depardieu is een vaak geziene gast op Russische filmfestivals en feestjes met Russische beroemdheden. Eerder lag hij al onder vuur omwille van banden met de Tsjetsjeense heerser Ramzan Kadyrov. Recentelijk nam hij een lied op met Gulnara Karimova, de oudste dochter van de Oezbeekse president Islam Karimov, die net als Kadyrov kritiek krijgt omwille van een bedenkelijk bilan wat de mensenrechten betreft. (Belga/EE)