Het stuk land, dat bijna twee keer zo groot is als het Verenigd Koninkrijk, had tot nu toe nog geen naam. Het maakt deel uit van het Britse territorium op Antarctica.

Het is niet de eerste keer dat een stuk land op Antarctica naar de koningin genoemd wordt. Eerder kreeg een stuk land in het oosten van Antarctica al de naam Princess Elizabeth Land, genoemd naar de koningin voor ze de troon besteeg.

Historisch
De queen (86) kreeg het geschenk tijdens een historisch bezoek aan Downing Street. Ze woonde er de ministerraad als toeschouwer bij.

Queen Victoria is volgens de Britse archieven het laatste staatshoofd dat in vredestijd een ministerraad bijwoonde. Zij regeerde van 1837 tot 1901. De vader van de Queen, koning George VI, woonde de ministerraad tijdens de Tweede Wereldoorlog bij.

Niet moeien
De koningin ontvangt wekelijks de eerste minister op audiëntie in Buckingham Palace, maar ze heeft eigenlijk een ceremoniële functie en moeit zich niet met de dagelijkse politieke actualiteit. (Belga/TE)

Het stuk land, dat bijna twee keer zo groot is als het Verenigd Koninkrijk, had tot nu toe nog geen naam. Het maakt deel uit van het Britse territorium op Antarctica. Het is niet de eerste keer dat een stuk land op Antarctica naar de koningin genoemd wordt. Eerder kreeg een stuk land in het oosten van Antarctica al de naam Princess Elizabeth Land, genoemd naar de koningin voor ze de troon besteeg.Historisch De queen (86) kreeg het geschenk tijdens een historisch bezoek aan Downing Street. Ze woonde er de ministerraad als toeschouwer bij. Queen Victoria is volgens de Britse archieven het laatste staatshoofd dat in vredestijd een ministerraad bijwoonde. Zij regeerde van 1837 tot 1901. De vader van de Queen, koning George VI, woonde de ministerraad tijdens de Tweede Wereldoorlog bij. Niet moeien De koningin ontvangt wekelijks de eerste minister op audiëntie in Buckingham Palace, maar ze heeft eigenlijk een ceremoniële functie en moeit zich niet met de dagelijkse politieke actualiteit. (Belga/TE)