Rob Ford wordt ervan beschuldigd orale seks te hebben aangeboden aan een voormalige medewerkster. Tijdens een rechtstreekse televisie-uitzending ontkende de politicus, vader van twee kinderen, dat door te zeggen dat hij 'gelukkig getrouwd is en thuis genoeg orale seks geniet.'

Voor die woorden heeft hij zich nu verontschuldigd. 'Mijn integriteit als vader en echtgenoot zijn hierdoor geschaad. Ik heb impulsief gereageerd.'

Schandalen

De 44-jarige Ford, verkozen in 2010, heeft er intussen een patent op om enkel negatief in het nieuws te komen. Hij staat onder verhoogde druk om op te stappen, maar daar wil hij niet van weten.

Zo gaf Ford vorige week toe dat hij crack heeft gebruikt in een dronken toestand. Op videobeelden van de bewuste avond is bovendien te zien hoe de burgervader doodsbedreigingen lalt tegen een niet-geïdentificeerd persoon.

Uit politiedocumenten die woensdag zijn vrijgegeven, blijkt verder dat (ex-)medewerkers van Ford hem ook beschuldigen van rijden onder invloed, racistisch taalgebruik en omgang met prostituees.

Geen van die aantijgingen zijn echter voor een rechter bewezen.

Rob Ford, Reuters
Rob Ford © Reuters
Rob Ford wordt ervan beschuldigd orale seks te hebben aangeboden aan een voormalige medewerkster. Tijdens een rechtstreekse televisie-uitzending ontkende de politicus, vader van twee kinderen, dat door te zeggen dat hij 'gelukkig getrouwd is en thuis genoeg orale seks geniet.'Voor die woorden heeft hij zich nu verontschuldigd. 'Mijn integriteit als vader en echtgenoot zijn hierdoor geschaad. Ik heb impulsief gereageerd.'SchandalenDe 44-jarige Ford, verkozen in 2010, heeft er intussen een patent op om enkel negatief in het nieuws te komen. Hij staat onder verhoogde druk om op te stappen, maar daar wil hij niet van weten.Zo gaf Ford vorige week toe dat hij crack heeft gebruikt in een dronken toestand. Op videobeelden van de bewuste avond is bovendien te zien hoe de burgervader doodsbedreigingen lalt tegen een niet-geïdentificeerd persoon.Uit politiedocumenten die woensdag zijn vrijgegeven, blijkt verder dat (ex-)medewerkers van Ford hem ook beschuldigen van rijden onder invloed, racistisch taalgebruik en omgang met prostituees. Geen van die aantijgingen zijn echter voor een rechter bewezen.