Dalai Lama roept opnieuw op om te strijden tegen klimaatopwarming

09/09/16 om 16:05 - Bijgewerkt om 16:05

Het is een van zijn stokpaardjes en vrijdag is de Dalai Lama er nog eens op teruggekomen: de bescherming van het milieu. Op de conferentie "Power & Care" in Bozar noemde de geestelijke leider van de Tibetanen de klimaatopwarming "desastreus".

Dalai Lama roept opnieuw op om te strijden tegen klimaatopwarming

© REUTERS

De Dalai Lama vertoeft verscheidene dagen in België. Hij neemt onder meer deel aan de conferentie "Power & Care", georganiseerd door Mind and Life Europe, die van 9 tot 11 september plaatsvindt in Bozar. "Er moeten grote inspanningen gedaan worden op dit gebied", zo zei de Dalai Lama, die iedereen opriep om zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen.

"We zijn met zeven miljard op deze aarde. Ieder van ons moet mededogen betonen. De 21ste eeuw zou de eeuw van de barmhartigheid moeten worden", zo klonk het. Zondag worden zowat 9.000 mensen verwacht op de conferentie "Individuele inzet en globale verantwoordelijkheid" van de Dalai Lama, die plaatsvindt om 13.00 uur in Paleis 12 van de Heizel. Het evenement is uitverkocht maar kan wel via livestream gevolgd worden op de website van de Dalai Lama. (Belga/NSK)