De Israëlische oud-premier Ariel Sharon, die sinds januari 2006 in een coma ligt, is vrijdag overgebracht van het ziekenhuis naar de boerderij van zijn familie in het zuiden van Israël.

Het medisch materiaal werd eerder al overgebracht naar de boerderij van Sycomores niet ver van de Gazastrook. Dat zou gebeurd zijn op vraag van zijn twee zonen Gilad en Omri, aldus Israëlische media.

Het was de wens van Sharon om zich in deze hoeve terug te trekken.

Hersenbloeding

De 82-jarige Sharon werd in januari 2006 getroffen door een hersenbloeding. Hij verkeert sindsdien in comateuze toestand en zal waarschijnlijk nooit meer herstellen.

De oud-generaal en -minister van Defensie stond bekend om zijn harde lijn ten opzichte van de Palestijnen. Hij was ook het brein achter de Israëlische inval in Libanon in 1982 en de bloedbaden in de Palestijnse vluchtelingenkampen Sabra en Shatila in de hoofdstad Beirut.

De Israëlische oud-premier Ariel Sharon, die sinds januari 2006 in een coma ligt, is vrijdag overgebracht van het ziekenhuis naar de boerderij van zijn familie in het zuiden van Israël. Het medisch materiaal werd eerder al overgebracht naar de boerderij van Sycomores niet ver van de Gazastrook. Dat zou gebeurd zijn op vraag van zijn twee zonen Gilad en Omri, aldus Israëlische media. Het was de wens van Sharon om zich in deze hoeve terug te trekken. Hersenbloeding De 82-jarige Sharon werd in januari 2006 getroffen door een hersenbloeding. Hij verkeert sindsdien in comateuze toestand en zal waarschijnlijk nooit meer herstellen. De oud-generaal en -minister van Defensie stond bekend om zijn harde lijn ten opzichte van de Palestijnen. Hij was ook het brein achter de Israëlische inval in Libanon in 1982 en de bloedbaden in de Palestijnse vluchtelingenkampen Sabra en Shatila in de hoofdstad Beirut.