Cocaïne snuiven van vrouwenborst doet Britse Lord de das om

27/07/15 om 11:57 - Bijgewerkt om 11:56

De Britse schandaalpers heeft in deze nieuwsluwe periode weer iets om van te smullen: een filmpje toont de vicevoorzitter van het Britse Hogerhuis lijntjes coke snuivend in een oranje bh.

Cocaïne snuiven van vrouwenborst doet Britse Lord de das om

John Sewel © The Sun

Vicevoorzitter John Sewel van het House of Lords, de Britse senaat, heeft noodgedwongen ontslag genomen nadat pikante foto's van de man in de pers waren opgedoken. Met name de Britse tabloid The Sun zette een video van de seksuele escapades van Sewel online.

Lord Sewel, een 69-jarige, drie maal gehuwde Schot, is op de foto's en video's te zien en horen hoe hij lijntjes cocaïne snuift met een bankbiljet van vijf pond in het bijzijn van twee hoertjes. Op een bepaald moment trekt hij het topje van een van de hoertjes naar beneden om het witte poeder van haar borst te snuiven.

Ook fulmineert hij tegen collega's terwijl hij rondloopt in een leren vrouwenjas en een oranje beha. Aan één van de dames van lichtere zeden schrijft hij een cheque uit van 200 pond, zo tonen de videobeelden. Klein detail, de fotokader van zijn echtgenote ligt omgekeerd op tafel.

David Cameron lacht in zijn vuistje

Sewel is een voormalig medewerker en vertrouweling van Tony Blair, intussen ook Lord. Andere Lords reageerden maandag, zoals dat hoort, "geschokt" op het gedrag van de parlementariër. Die is niet alleen als Lord de peer: er komt nog een politieonderzoek bovenop.

Wie wel in zijn vuistje zal lachen, is premier David Cameron. Die werd door Sewel omschreven als "de meest simpele, oppervlakkige premier die er ooit is geweest".

Ook de Londense burgemeester Boris Johnson bleek geen vriendje van de Schot: hij is een "asshole". Zelfs mede-Schot Alex Salmond, van de nationalistische SNP, kreeg van Sewel een Schot voor de boeg: hij is "een onnozele, opgeblazen eikel".

Oh ironie, Lord Sewel was voor zijn ontslag in het House verantwoordelijk voor het doen naleven van de gedragscode. Hogerhuisleden die zich misdragen, moeten volgens Sewel immers ontslagen worden. 'Wandaden van enkelingen kunnen onze reputatie beschadigen', aldus Sewels profetische woorden. (TE)

Onze partners