De storm rond zijn uitspraken over stakers - "ze zouden moeten neergeschoten worden voor de ogen van hun familie" - is nog maar net gaan liggen of Clarkson krijgt opnieuw tegenwind. Dit keer ontspoorde hij door mensen die zelfmoord plegen door voor een trein te springen te bestempelen als "egoïsten".

In een column in The Sun zegt de Top Gear-provocateur dat hij begrip heeft voor mensen die zelfmoord plegen, maar niet als ze zich voor een trein werpen. Dat zijn volgens Clarkson "egoïsten". Ze verstoren het treinverkeer en ze denken niet aan de treinbestuurder die hen toch niet meer kan ontwijken. Als het van Clarkson afhangt, zouden de treinbestuurders gewoon snel moeten doorrijden en de overblijfselen achterlaten voor de aaseters.

De uitspraken van Clarkson botsten meteen op kritiek, met name van psychologische zorginstellingen.

20.000 klachten
Amper enkele dagen geleden kwam Clarkson al eens in het oog van de storm terecht nadat hij op BBC1 had gezegd dat stakers "geëxecuteerd" moesten worden, en dan liefst "voor de ogen van hun familieleden".

Er kwamen meer dan 20.000 klachten binnen over die uitspraak en de Top Gear-presentator werd gedwongen zich te verontschuldigen.

Intussen is trouwens aan het licht gekomen dat Clarkson zelf in 1979 wekenlang gestaakt heeft toen hij journalist was voor de regionale krant Rotherham Advertiser. "Ik weet na al die jaren nog altijd niet waarom', aldus Clarkson in de Britse krant Daily Telegraph. "Ik wilde niet, maar mijn collega's dreigden me in brand te steken. Ik heb mijn principes toen laten varen en ben meegegaan." (Belga/TE)

De storm rond zijn uitspraken over stakers - "ze zouden moeten neergeschoten worden voor de ogen van hun familie" - is nog maar net gaan liggen of Clarkson krijgt opnieuw tegenwind. Dit keer ontspoorde hij door mensen die zelfmoord plegen door voor een trein te springen te bestempelen als "egoïsten". In een column in The Sun zegt de Top Gear-provocateur dat hij begrip heeft voor mensen die zelfmoord plegen, maar niet als ze zich voor een trein werpen. Dat zijn volgens Clarkson "egoïsten". Ze verstoren het treinverkeer en ze denken niet aan de treinbestuurder die hen toch niet meer kan ontwijken. Als het van Clarkson afhangt, zouden de treinbestuurders gewoon snel moeten doorrijden en de overblijfselen achterlaten voor de aaseters. De uitspraken van Clarkson botsten meteen op kritiek, met name van psychologische zorginstellingen. 20.000 klachten Amper enkele dagen geleden kwam Clarkson al eens in het oog van de storm terecht nadat hij op BBC1 had gezegd dat stakers "geëxecuteerd" moesten worden, en dan liefst "voor de ogen van hun familieleden". Er kwamen meer dan 20.000 klachten binnen over die uitspraak en de Top Gear-presentator werd gedwongen zich te verontschuldigen. Intussen is trouwens aan het licht gekomen dat Clarkson zelf in 1979 wekenlang gestaakt heeft toen hij journalist was voor de regionale krant Rotherham Advertiser. "Ik weet na al die jaren nog altijd niet waarom', aldus Clarkson in de Britse krant Daily Telegraph. "Ik wilde niet, maar mijn collega's dreigden me in brand te steken. Ik heb mijn principes toen laten varen en ben meegegaan." (Belga/TE)