Ai, die normaal gezien vrijdag naar Shanghai zou reizen voor het protestfeestje, verklaarde dat agenten naar zijn studio in Peking kwamen en hem vertelden dat hij niet kon vertrekken.

Toen de kunstenaar weigerde te gehoorzamen werd er een officieel bevel tot huisarrest uitgeschreven en werd hem aangeraden alle gasten af te bellen.

Meer dan duizend mensen werden verwacht op het protestfeest tegen de afbraak van de studio in Shanghai. Het gebouw zou niet de juiste vergunningen hebben en dus illegaal zijn. Ai Wei Wei vermoedt echter dat dat niet de echte reden is voor de sloop. Volgens hem wil de overheid hem afstraffen omdat hij dissidenten steunt.

Sunflower Seeds

Op dit moment loopt er een tentoonstelling van Ai Wei Wei in de Turbine Hall van het Tate Modern museum in Londen. De kunstinstallatie, die bestaat uit 100 miljoen handgeschilderde porseleinen zonnebloemzaadjes, kwam eerder in opspraak omdat er bij het vertrappen van het porselein giftige stoffen konden vrijkomen.

Ai, die normaal gezien vrijdag naar Shanghai zou reizen voor het protestfeestje, verklaarde dat agenten naar zijn studio in Peking kwamen en hem vertelden dat hij niet kon vertrekken. Toen de kunstenaar weigerde te gehoorzamen werd er een officieel bevel tot huisarrest uitgeschreven en werd hem aangeraden alle gasten af te bellen. Meer dan duizend mensen werden verwacht op het protestfeest tegen de afbraak van de studio in Shanghai. Het gebouw zou niet de juiste vergunningen hebben en dus illegaal zijn. Ai Wei Wei vermoedt echter dat dat niet de echte reden is voor de sloop. Volgens hem wil de overheid hem afstraffen omdat hij dissidenten steunt. Sunflower Seeds Op dit moment loopt er een tentoonstelling van Ai Wei Wei in de Turbine Hall van het Tate Modern museum in Londen. De kunstinstallatie, die bestaat uit 100 miljoen handgeschilderde porseleinen zonnebloemzaadjes, kwam eerder in opspraak omdat er bij het vertrappen van het porselein giftige stoffen konden vrijkomen.