"Zij vervulde haar politiek engagement steeds met passie: in het begin bij de CVP-jongeren, in CD&V, in de stad Bilzen, in de Senaat en de afgelopen jaren ook in de provincie Limburg", luidt het bij de provincie Limburg. De politica kreeg in 2007 te horen dat ze leed aan kanker.

Passie"Erika was gepassioneerd in haar werk maar ook in haar strijd tegen de ziekte. Opgeven stond duidelijk niet in haar woordenboek: ze bleef vol vuur haar ideeën verdedigen en over tegenwerpingen heenwalsen om haar beleidsvisie te kunnen realiseren, ook toen ze al erg ziek was. Ze verdient onze bewondering alleen al voor haar gedrevenheid maar natuurlijk ook voor zoveel meer."

Thijs zette in Limburg onder meer haar schouders onder het trefpunt armoede, het project voor intense gezinsbegeleiding voor kansarme gezinnen en de psychosociale begeleiding van kankerpatiënten.

Rouwregister
"Met Erika Thijs verliest CD&V één van haar onstuitbare locomotieven", zegt partijvoorzitter Wouter Beke. "CD&V neemt verslagen afscheid van een dame die met onevenaarbaar enthousiasme ontelbare mensen wist te raken. Haar drijvende kracht bond mensen en deed ze boven zichzelf uitstijgen. Elk van Erika Thijs' vele engagementen werd gekenmerkt door diezelfde aanstekelijke passie."

De provincie Limburg laat nog weten dat dat er in de erehal van het provinciehuis een rouwregister wordt geopend voor mensen die een laatste groet, eerbetoon of boodschap aan de politica willen brengen. Op www.limburg.be wordt een digitaal rouwregister geopend. (Belga)

"Zij vervulde haar politiek engagement steeds met passie: in het begin bij de CVP-jongeren, in CD&V, in de stad Bilzen, in de Senaat en de afgelopen jaren ook in de provincie Limburg", luidt het bij de provincie Limburg. De politica kreeg in 2007 te horen dat ze leed aan kanker. Passie"Erika was gepassioneerd in haar werk maar ook in haar strijd tegen de ziekte. Opgeven stond duidelijk niet in haar woordenboek: ze bleef vol vuur haar ideeën verdedigen en over tegenwerpingen heenwalsen om haar beleidsvisie te kunnen realiseren, ook toen ze al erg ziek was. Ze verdient onze bewondering alleen al voor haar gedrevenheid maar natuurlijk ook voor zoveel meer." Thijs zette in Limburg onder meer haar schouders onder het trefpunt armoede, het project voor intense gezinsbegeleiding voor kansarme gezinnen en de psychosociale begeleiding van kankerpatiënten. Rouwregister "Met Erika Thijs verliest CD&V één van haar onstuitbare locomotieven", zegt partijvoorzitter Wouter Beke. "CD&V neemt verslagen afscheid van een dame die met onevenaarbaar enthousiasme ontelbare mensen wist te raken. Haar drijvende kracht bond mensen en deed ze boven zichzelf uitstijgen. Elk van Erika Thijs' vele engagementen werd gekenmerkt door diezelfde aanstekelijke passie." De provincie Limburg laat nog weten dat dat er in de erehal van het provinciehuis een rouwregister wordt geopend voor mensen die een laatste groet, eerbetoon of boodschap aan de politica willen brengen. Op www.limburg.be wordt een digitaal rouwregister geopend. (Belga)