"Walter Capiau speelt al enkele jaren geen rol van betekenis meer bij de N-VA en zal bij de gemeenteraadsverkiezingen niet op een lijst staan", zegt Vandaele.

Capiau stond in 2003 een tijdlang op de tweede plaats op de N-VA-lijst voor de Kamerverkiezingen. De tv-presentator zou toen ook de Senaatslijst duwen, maar moest om gezondheidsredenen afhaken. Hij bleef wel lokaal actief voor de N-VA. Zo nam hij in 2006 deel aan de lokale verkiezingen in Koksijde, maar haalde hij net niet genoeg stemmen voor een zetel.

Dispuut

Capiau was ook enkele jaren voorzitter van de N-VA-Westhoek, maar is intussen al een tijdje uit beeld bij de N-VA. "Walter Capiau oefent geen enkele functie of mandaat uit. Er is enkele jaren geleden een dispuut geweest over de bestuursverkiezingen voor Koksijde-Oostduinkerke en Capiau heeft toen aan het kortste eind getrokken", zo legt Wilfried Vandaele uit.

Volgens Vandaele zal Capiau bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober ook niet op een N-VA-lijst staan. "Daar is ook geen draagvlak meer voor", luidt het. (Belga/TE)

"Walter Capiau speelt al enkele jaren geen rol van betekenis meer bij de N-VA en zal bij de gemeenteraadsverkiezingen niet op een lijst staan", zegt Vandaele. Capiau stond in 2003 een tijdlang op de tweede plaats op de N-VA-lijst voor de Kamerverkiezingen. De tv-presentator zou toen ook de Senaatslijst duwen, maar moest om gezondheidsredenen afhaken. Hij bleef wel lokaal actief voor de N-VA. Zo nam hij in 2006 deel aan de lokale verkiezingen in Koksijde, maar haalde hij net niet genoeg stemmen voor een zetel. Dispuut Capiau was ook enkele jaren voorzitter van de N-VA-Westhoek, maar is intussen al een tijdje uit beeld bij de N-VA. "Walter Capiau oefent geen enkele functie of mandaat uit. Er is enkele jaren geleden een dispuut geweest over de bestuursverkiezingen voor Koksijde-Oostduinkerke en Capiau heeft toen aan het kortste eind getrokken", zo legt Wilfried Vandaele uit. Volgens Vandaele zal Capiau bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober ook niet op een N-VA-lijst staan. "Daar is ook geen draagvlak meer voor", luidt het. (Belga/TE)