De Antwerpse kapper Glenn Gemeiner (41) is in het UZ Leuven overleden aan de gevolgen van zijn besmetting met de "vleesetende bacterie".

Gemeiner, de zogenaamde BV-kapper, raakte in april besmet met de "vleesetende" Staphylococcus Pyogenes-bacterie. De bacterie dringt binnen via een open wonde en tast zo het weefsel aan. Gemeiner raakte besmet nadat hij een liposuctie liet uitvoeren.

Patiënten klagen over een vreselijke, lokale pijn die moeilijk te verklaren is. Na enkele uren ontwikkelen zich al zwarte vlekken onder de huid. Het is een soort explosieve overreactie van het immuunsysteem op de infectie. Het weefsel sterft razendsnel af en de infectie verspreidt zich verder. Ledematen kunnen afsterven op een of twee dagen, vandaar de naam vleesetende bacterie.

Coma

Na zijn besmetting werd Gemeiner meteen opgenomen in het UZ Leuven en in een kuntsmatige coma gehouden om de pijn te minimaliseren en de behandeling te vergemakkelijken. Gemeiner onderging verschillende operaties en huidtransplantaties en kreeg tal van medicatiekuren om de bacterie te doden.

Woensdagmorgen bezweek hij echter aan de bacterie. Gemeiner laat een vrouw en een zoontje na.

De Antwerpse kapper Glenn Gemeiner (41) is in het UZ Leuven overleden aan de gevolgen van zijn besmetting met de "vleesetende bacterie". Gemeiner, de zogenaamde BV-kapper, raakte in april besmet met de "vleesetende" Staphylococcus Pyogenes-bacterie. De bacterie dringt binnen via een open wonde en tast zo het weefsel aan. Gemeiner raakte besmet nadat hij een liposuctie liet uitvoeren.Patiënten klagen over een vreselijke, lokale pijn die moeilijk te verklaren is. Na enkele uren ontwikkelen zich al zwarte vlekken onder de huid. Het is een soort explosieve overreactie van het immuunsysteem op de infectie. Het weefsel sterft razendsnel af en de infectie verspreidt zich verder. Ledematen kunnen afsterven op een of twee dagen, vandaar de naam vleesetende bacterie.Coma Na zijn besmetting werd Gemeiner meteen opgenomen in het UZ Leuven en in een kuntsmatige coma gehouden om de pijn te minimaliseren en de behandeling te vergemakkelijken. Gemeiner onderging verschillende operaties en huidtransplantaties en kreeg tal van medicatiekuren om de bacterie te doden.Woensdagmorgen bezweek hij echter aan de bacterie. Gemeiner laat een vrouw en een zoontje na.