Het incident vond plaats toen de burgemeester een bijeenkomst over de besparingsmaatregelen en de gevolgen daarvan op ambtenaren verliet.

Kaminis werd opgewacht door enkele mannen, naar verluidt aanhangers van extreem rechtse partijen. Ze deelden vuistslagen uit en ook Kaminis' chauffeur kreeg enkele rake meppen te verduren. Daarna werd de burgemeester overgebracht naar het ziekenhuis waar artsen zijn lichte verwondingen verzorgden.

Op de televisie maakte Kaminis bekend dat de vakbond verantwoordelijk is voor het geweld. 'Ik wil niet in detail treden, maar zo'n actie is onaanvaardbaar', aldus Kaminis. De vakbond spreekt alle betrokkenheid tegen.

Ontslagen

In het kader van de bezuinigingen bij de overheid komen duizenden gemeenteambtenaren in de 'mobiliteitsreserve' terecht. Tot eind september krijgen 12.500 ambtenaren in die reserve een nieuwe functie, de rest wordt ontslagen. (AVE)

Het incident vond plaats toen de burgemeester een bijeenkomst over de besparingsmaatregelen en de gevolgen daarvan op ambtenaren verliet. Kaminis werd opgewacht door enkele mannen, naar verluidt aanhangers van extreem rechtse partijen. Ze deelden vuistslagen uit en ook Kaminis' chauffeur kreeg enkele rake meppen te verduren. Daarna werd de burgemeester overgebracht naar het ziekenhuis waar artsen zijn lichte verwondingen verzorgden. Op de televisie maakte Kaminis bekend dat de vakbond verantwoordelijk is voor het geweld. 'Ik wil niet in detail treden, maar zo'n actie is onaanvaardbaar', aldus Kaminis. De vakbond spreekt alle betrokkenheid tegen. OntslagenIn het kader van de bezuinigingen bij de overheid komen duizenden gemeenteambtenaren in de 'mobiliteitsreserve' terecht. Tot eind september krijgen 12.500 ambtenaren in die reserve een nieuwe functie, de rest wordt ontslagen. (AVE)