De Britse politie onderzoekt nieuwe informatie over het dodelijk ongeval van prinses Diana en Dodi al-Fayed 16 jaar geleden in Parijs. Scotland Yard had gemeld dat nieuwe informatie werd verkregen, zonder details over de inhoud bekend te maken.

Ondertussen berichtte het boulevardblad Sunday People, dat blijkbaar een elite-eenheid van het leger bij het ongeval zou betrokken zijn geweest. Diana en haar toenmalige begeleider kwamen op 31 augustus 1997 in Parijs om het leven. De onlangs verworven informatie zal op haar "relevantie en geloofwaardigheid" onderzocht worden. In de verklaring werd benadrukt dat het niet om een heropening gaat van het onderzoek naar het dodelijk ongeval van Diana en haar toenmalige begeleider op 31 augustus 1997 in Parijs.

De omstandigheden van het ongeval en zijn gevolgen werden "grondig" onderzocht, luidde het in de mededeling. Details over de inhoud van de nieuwe informatie werden niet bekendgemaakt. Een woordvoerder van het koninklijk paleis wilde geen commentaar geven.

Militair schepte op over dood van Diana

Volgens het bericht in de Sunday People, dat ook door andere media werd overgenomen, zou een voormalige militair in een brief erover hebben "opgeschept" dat de elite-eenheid Special Air Services (SAS) voor "de dood van prinses Diana verantwoordelijk is". De al in 2011 geuite beschuldiging was gekend bij het ministerie van Defensie en andere militaire overheden, aldus de krant.

Op de vlucht voor fotografen

Officieel onderzoek in Frankrijk en Groot-Brittannië kwam tot de slotsom dat Diana en haar begeleider op de vlucht voor fotografen en door "grove nalatigheid" van hun chauffeur verongelukten. De vader van Dodi, de voormalige eigenaar van Harrods, Mohammed al-Fayed, heeft steeds volgehouden dat het paar "werd vermoord". Diana werd 36 jaar oud, Dodi 42. (Belga/SD)

De Britse politie onderzoekt nieuwe informatie over het dodelijk ongeval van prinses Diana en Dodi al-Fayed 16 jaar geleden in Parijs. Scotland Yard had gemeld dat nieuwe informatie werd verkregen, zonder details over de inhoud bekend te maken. Ondertussen berichtte het boulevardblad Sunday People, dat blijkbaar een elite-eenheid van het leger bij het ongeval zou betrokken zijn geweest. Diana en haar toenmalige begeleider kwamen op 31 augustus 1997 in Parijs om het leven. De onlangs verworven informatie zal op haar "relevantie en geloofwaardigheid" onderzocht worden. In de verklaring werd benadrukt dat het niet om een heropening gaat van het onderzoek naar het dodelijk ongeval van Diana en haar toenmalige begeleider op 31 augustus 1997 in Parijs. De omstandigheden van het ongeval en zijn gevolgen werden "grondig" onderzocht, luidde het in de mededeling. Details over de inhoud van de nieuwe informatie werden niet bekendgemaakt. Een woordvoerder van het koninklijk paleis wilde geen commentaar geven. Militair schepte op over dood van DianaVolgens het bericht in de Sunday People, dat ook door andere media werd overgenomen, zou een voormalige militair in een brief erover hebben "opgeschept" dat de elite-eenheid Special Air Services (SAS) voor "de dood van prinses Diana verantwoordelijk is". De al in 2011 geuite beschuldiging was gekend bij het ministerie van Defensie en andere militaire overheden, aldus de krant. Op de vlucht voor fotografenOfficieel onderzoek in Frankrijk en Groot-Brittannië kwam tot de slotsom dat Diana en haar begeleider op de vlucht voor fotografen en door "grove nalatigheid" van hun chauffeur verongelukten. De vader van Dodi, de voormalige eigenaar van Harrods, Mohammed al-Fayed, heeft steeds volgehouden dat het paar "werd vermoord". Diana werd 36 jaar oud, Dodi 42. (Belga/SD)