De Britse componist van filmmuziek John Barry is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij stierf aan een hartaanval.

Met zijn werk voor de eerste James Bondfilm, Dr. No (1962) werd John Barry meteen onsterfelijk. Het Bondthema groeide uit tot een van de bekendste muziekthema's aller tijden. Met elf scores werd John Barry de Bondcomponist bij uitstek.

Barry, die werd geboren in York, in het noorden van Engeland, componeerde ook muziek voor films als "Born Free", "Midnight Cowboy", "Out of Africa", "Enigma", "Body Heat", "The Lion In Winter" en "Dances With Wolves".

Hij kreeg vijf Oscars voor zijn werk. Op het Filmfestival Gent ontving hij vorig jaar van de World Soundtrack Academy de Life Time Achievement Award.

De Britse componist van filmmuziek John Barry is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij stierf aan een hartaanval. Met zijn werk voor de eerste James Bondfilm, Dr. No (1962) werd John Barry meteen onsterfelijk. Het Bondthema groeide uit tot een van de bekendste muziekthema's aller tijden. Met elf scores werd John Barry de Bondcomponist bij uitstek. Barry, die werd geboren in York, in het noorden van Engeland, componeerde ook muziek voor films als "Born Free", "Midnight Cowboy", "Out of Africa", "Enigma", "Body Heat", "The Lion In Winter" en "Dances With Wolves". Hij kreeg vijf Oscars voor zijn werk. Op het Filmfestival Gent ontving hij vorig jaar van de World Soundtrack Academy de Life Time Achievement Award.