De 76-jarige Bardot is al jaren een voorvechtster voor de dierenrechten. De Franse partij Ecologische Alliantie, die opkomt voor de dieren en campagne voert tegen rituele slachtingen door moslims, heeft haar nu gevraagd om de strijd aan te gaan met huidig president Nicolas Sarkozy.

Bardot verwijt Sarkozy dat hij zijn beloftes om de rituele slachtingen aan te pakken, niet heeft gehouden. Het voormalige sekssymbool wil een wet waarbij de dieren verplicht moeten worden verdoofd wanneer ze de keel worden overgesneden.

In een open brief aan Sarkozy schreef ze: "Aangezien u het omgekeerde doet van wat u zegt, overweeg ik een voorstel van de Ecologische Alliantie om in 2012 hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen te zijn."

Volgens de voorzitter van de Ecologische Alliantie, Antoine Waechter, is Bardot de beste persoon om de partij te vertegenwoordigen tijdens de verkiezingen."

Veroordeeld

Het nieuws dat Bardot mogelijk deelneemt aan de presidentsverkiezingen komt als een verrassing. Vorige maand liet ze in het tijdschrift FRANCE magazine nog optekenen dat de politiek haar doet walgen. In hetzelfde interview zei ze bovendien dat ze ook niet hoog oploopt met Sarkozy's echtgenote, Carla Bruni.

Brigitte Bardot is omstreden omwille van haar uitgesproken rechtse meningen over immigratie en homoseksualiteit. Ze is in het verleden vier keer veroordeeld en beboet voor racistische en homofobe uitspraken.

De 76-jarige Bardot is al jaren een voorvechtster voor de dierenrechten. De Franse partij Ecologische Alliantie, die opkomt voor de dieren en campagne voert tegen rituele slachtingen door moslims, heeft haar nu gevraagd om de strijd aan te gaan met huidig president Nicolas Sarkozy. Bardot verwijt Sarkozy dat hij zijn beloftes om de rituele slachtingen aan te pakken, niet heeft gehouden. Het voormalige sekssymbool wil een wet waarbij de dieren verplicht moeten worden verdoofd wanneer ze de keel worden overgesneden. In een open brief aan Sarkozy schreef ze: "Aangezien u het omgekeerde doet van wat u zegt, overweeg ik een voorstel van de Ecologische Alliantie om in 2012 hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen te zijn." Volgens de voorzitter van de Ecologische Alliantie, Antoine Waechter, is Bardot de beste persoon om de partij te vertegenwoordigen tijdens de verkiezingen." Veroordeeld Het nieuws dat Bardot mogelijk deelneemt aan de presidentsverkiezingen komt als een verrassing. Vorige maand liet ze in het tijdschrift FRANCE magazine nog optekenen dat de politiek haar doet walgen. In hetzelfde interview zei ze bovendien dat ze ook niet hoog oploopt met Sarkozy's echtgenote, Carla Bruni. Brigitte Bardot is omstreden omwille van haar uitgesproken rechtse meningen over immigratie en homoseksualiteit. Ze is in het verleden vier keer veroordeeld en beboet voor racistische en homofobe uitspraken.