Volgens de metingen van zijn team haalde Newman op de Bruntingthorpe Proving Ground in Leicester maar liefst 299 km/u met zijn Porsche. Daarmee doet hij beter dan de 293 km/u die de Turkse zanger Metin Senturk in april 2010 liet optekenen. Het Guinness Book of Records moet het wereldrecord wel nog officieel bevestigen.

'Het was een hele uitdaging want het baanoppervlak is heel hobbelig. Je beseft eigenlijk niet hoe hobbelig het is, tot je er aan zo'n snelheid over raast,' zei Newman achteraf.

Newman legt uit hoe alles in zijn werk gaat:

Newman, die blind werd geboren, wil met zijn stunt mindervaliden aanzetten om aan motorsport te doen. Hij hoopt dat ze 'dezelfde opwinding kunnen ervaren die ik vandaag heb ervaren.'

Het team van Newman wil nog dit jaar het snelheidsrecord op het water aanvallen. (KVDA)

Volgens de metingen van zijn team haalde Newman op de Bruntingthorpe Proving Ground in Leicester maar liefst 299 km/u met zijn Porsche. Daarmee doet hij beter dan de 293 km/u die de Turkse zanger Metin Senturk in april 2010 liet optekenen. Het Guinness Book of Records moet het wereldrecord wel nog officieel bevestigen.'Het was een hele uitdaging want het baanoppervlak is heel hobbelig. Je beseft eigenlijk niet hoe hobbelig het is, tot je er aan zo'n snelheid over raast,' zei Newman achteraf.Newman legt uit hoe alles in zijn werk gaat:Newman, die blind werd geboren, wil met zijn stunt mindervaliden aanzetten om aan motorsport te doen. Hij hoopt dat ze 'dezelfde opwinding kunnen ervaren die ik vandaag heb ervaren.'Het team van Newman wil nog dit jaar het snelheidsrecord op het water aanvallen. (KVDA)