Silvio Berlusconi beschuldigt premier Mario Monti ervan in de kaart van 'links' te spelen door met een centrumcoalitie aan de parlementsverkiezingen van 24 en 25 februari deel te nemen.

De partijloze technocraat Monti had eerder deze week een einde aan wekenlange speculaties gemaakt door aan te kondigen dat hij aan de vervroegde stembusgang in Italië zal deelnemen. Daardoor lijken de verkiezingen in Italië uit te draaien op een driestrijd tussen de centrumlinkse Democratische Partij (PD), die als favoriet aan de campagne beginnen, de PdL (Volk van de Vrijheid) van Berlusconi en de coalitie-Monti.

Volgens Berlusconi is het programma van Monti's alliantie 'gelijklopend' met dat van de PD. Hij is ervan overtuigd dat ze - bewust - gelijklopend gemaakt werd 'om links in de
kaart te spelen'. De voormalige charmezanger heeft er evenwel vertrouwen in dat de kiezer 'niet in die val zal trappen'.

Pier Ferdinando Casini, fractieleider van de UDC (Unie van Christen-Democraten) en bondgenoot van Monti, heeft intussen ontkend dat een heimelijke overeenkomst met links is afgesproken,.

Volgens recente peilingen behaalt de PD een comfortabele meerderheid in het Lagerhuis, maar zal ze in de Senaat aangewezen zijn op samenwerking met centrumrechts. (Belga/BO)

Silvio Berlusconi beschuldigt premier Mario Monti ervan in de kaart van 'links' te spelen door met een centrumcoalitie aan de parlementsverkiezingen van 24 en 25 februari deel te nemen.De partijloze technocraat Monti had eerder deze week een einde aan wekenlange speculaties gemaakt door aan te kondigen dat hij aan de vervroegde stembusgang in Italië zal deelnemen. Daardoor lijken de verkiezingen in Italië uit te draaien op een driestrijd tussen de centrumlinkse Democratische Partij (PD), die als favoriet aan de campagne beginnen, de PdL (Volk van de Vrijheid) van Berlusconi en de coalitie-Monti. Volgens Berlusconi is het programma van Monti's alliantie 'gelijklopend' met dat van de PD. Hij is ervan overtuigd dat ze - bewust - gelijklopend gemaakt werd 'om links in de kaart te spelen'. De voormalige charmezanger heeft er evenwel vertrouwen in dat de kiezer 'niet in die val zal trappen'. Pier Ferdinando Casini, fractieleider van de UDC (Unie van Christen-Democraten) en bondgenoot van Monti, heeft intussen ontkend dat een heimelijke overeenkomst met links is afgesproken,. Volgens recente peilingen behaalt de PD een comfortabele meerderheid in het Lagerhuis, maar zal ze in de Senaat aangewezen zijn op samenwerking met centrumrechts. (Belga/BO)