De afgelopen dagen vond het main event plaats van de World Series of Poker, het officieus wereldkampioenschap zeg maar. Meer dan 6.300 spelers begonnen aan het toernooi, blijven er nu nog negen over. Zij mogen in november onder elkaar uitmaken wie zich officieus wereldkampioen in het bluf- en denkkaartspel mag noemen. Die speler mag 8 miljoen dollar of 7,2 miljoen euro bijschrijven op zijn bankrekening. Zelfs de negende in de rangschikking, de laatste van de finale dus, krijgt nog 1 miljoen dollar of 900.000 euro.

Voor het tweede jaar op rij zit er een Belg bij die November Nine. Na Pierre Neuville vorig jaar is het deze keer Kenny Hallaert die onze eer zal verdedigen. Hallaert is al jaren een van de beste Belgische pokerspelers en directeur van de website pokerstars.be. 'Een droom die werkelijkheid wordt', reageert Hallaert op de site pokernews.nl. 'Het eerste wat je doet als je begint te pokeren, is filmpjes van de World Series bekijken. Je droomt er al van om nog maar mee te spelen.'

De Oost-Vlaming zal in het najaar de handschoen openemen tegen een Spanjaard, een Tsjech, een Canadees en vijf Amerikanen. In de voorlopige stand heeft Hallaert 43 miljoen chips, wat hem stevig op de vierde plaats zet. Hij moet wel nog zwaar onderdoen voor de huidigechip leader, de Amerikaan Cliff Josephy, die 75 miljoen chips op zijn conto heeft staan. (JVL)

De afgelopen dagen vond het main event plaats van de World Series of Poker, het officieus wereldkampioenschap zeg maar. Meer dan 6.300 spelers begonnen aan het toernooi, blijven er nu nog negen over. Zij mogen in november onder elkaar uitmaken wie zich officieus wereldkampioen in het bluf- en denkkaartspel mag noemen. Die speler mag 8 miljoen dollar of 7,2 miljoen euro bijschrijven op zijn bankrekening. Zelfs de negende in de rangschikking, de laatste van de finale dus, krijgt nog 1 miljoen dollar of 900.000 euro.Voor het tweede jaar op rij zit er een Belg bij die November Nine. Na Pierre Neuville vorig jaar is het deze keer Kenny Hallaert die onze eer zal verdedigen. Hallaert is al jaren een van de beste Belgische pokerspelers en directeur van de website pokerstars.be. 'Een droom die werkelijkheid wordt', reageert Hallaert op de site pokernews.nl. 'Het eerste wat je doet als je begint te pokeren, is filmpjes van de World Series bekijken. Je droomt er al van om nog maar mee te spelen.'De Oost-Vlaming zal in het najaar de handschoen openemen tegen een Spanjaard, een Tsjech, een Canadees en vijf Amerikanen. In de voorlopige stand heeft Hallaert 43 miljoen chips, wat hem stevig op de vierde plaats zet. Hij moet wel nog zwaar onderdoen voor de huidigechip leader, de Amerikaan Cliff Josephy, die 75 miljoen chips op zijn conto heeft staan. (JVL)