N-VA maakte via Twitter bekend dat Bart De Wever niet langer op de afdeling intensieve zorgen ligt.

Infectie aan de luchtwegen

De Wever werd woensdagnamiddag opgenomen in het ziekenhuis nadat hij onwel was geworden in het Vlaams parlement. Aanvankelijk werd gevreesd voor hartproblemen omdat hij ook pijn had in de borststreek, maar uiteindelijk bleek zijn toestand minder ernstig dan gevreesd.

De N-VA-topman lijdt aan een 'diepe infectie aan de luchtwegen', zo is volgens zijn woordvoerder gebleken uit verschillende onderzoeken. Zodra de infectie onder controle is, mag hij het ziekenhuis verlaten, maar het is nog niet duidelijk wanneer dat precies zal gebeuren.

Eerste schepen Koen Kennis (N-VA) neemt voorlopig de voornaamste taken van De Wever als Antwerps burgemeester over.

Voorbarig

Zijn woordvoerder benadrukt verder dat De Wevers cardiovasculaire conditie zeer goed blijkt te zijn, en dat speculaties over een rechtstreeks verband tussen zijn ziekte en zijn werk of levensstijl op zijn minst 'bijzonder voorbarig' lijken.

N-VA maakte via Twitter bekend dat Bart De Wever niet langer op de afdeling intensieve zorgen ligt.Infectie aan de luchtwegenDe Wever werd woensdagnamiddag opgenomen in het ziekenhuis nadat hij onwel was geworden in het Vlaams parlement. Aanvankelijk werd gevreesd voor hartproblemen omdat hij ook pijn had in de borststreek, maar uiteindelijk bleek zijn toestand minder ernstig dan gevreesd.De N-VA-topman lijdt aan een 'diepe infectie aan de luchtwegen', zo is volgens zijn woordvoerder gebleken uit verschillende onderzoeken. Zodra de infectie onder controle is, mag hij het ziekenhuis verlaten, maar het is nog niet duidelijk wanneer dat precies zal gebeuren. Eerste schepen Koen Kennis (N-VA) neemt voorlopig de voornaamste taken van De Wever als Antwerps burgemeester over.Voorbarig Zijn woordvoerder benadrukt verder dat De Wevers cardiovasculaire conditie zeer goed blijkt te zijn, en dat speculaties over een rechtstreeks verband tussen zijn ziekte en zijn werk of levensstijl op zijn minst 'bijzonder voorbarig' lijken.