Het ruimteschip vervoert voedsel, kledij en benodigdheden voor de zes astronauten aan boord van het Internationaal Ruimtestation (ISS).

Het was een droom van James Doohan om de ruimte als laatste rustplaats te hebben. Een gedeelte van zijn as werd in een doos samen met die van meer dan 300 andere mensen vervoerd in de cargovracht.

Tweede poging

10 minuten na de lancering werd de doos in de ruimte losgelaten. Die doos zal een jaar lang rond de aarde draaien om vervolgens zonder gevolgen te verbranden in de dampkring.

Het is al de tweede poging om de as van Doohan naar de ruimte te brengen. In 2008 ontplofte de draagraket Falcon 1 van SpaceX met aan boord 7 gram as van de acteur.

Doohan stierf in 2005 op 85-jarige leeftijd. Hij is vooral bekend van zijn rol in de televisieserie Star Trek als hoofdwerktuigkundige van het sterrenschip USS Enterprise. (TE)

Het ruimteschip vervoert voedsel, kledij en benodigdheden voor de zes astronauten aan boord van het Internationaal Ruimtestation (ISS). Het was een droom van James Doohan om de ruimte als laatste rustplaats te hebben. Een gedeelte van zijn as werd in een doos samen met die van meer dan 300 andere mensen vervoerd in de cargovracht. Tweede poging10 minuten na de lancering werd de doos in de ruimte losgelaten. Die doos zal een jaar lang rond de aarde draaien om vervolgens zonder gevolgen te verbranden in de dampkring. Het is al de tweede poging om de as van Doohan naar de ruimte te brengen. In 2008 ontplofte de draagraket Falcon 1 van SpaceX met aan boord 7 gram as van de acteur. Doohan stierf in 2005 op 85-jarige leeftijd. Hij is vooral bekend van zijn rol in de televisieserie Star Trek als hoofdwerktuigkundige van het sterrenschip USS Enterprise. (TE)