Murray zou Jackson, die op 25 juni 2009 overleed, een overdosis medicijnen, samen met een fatale dosis propofol, een sterk verdovingsmiddel, hebben gegeven. De 57-jarige cardioloog ontkent de beschuldigen.

Bij hoorzittingen zijn sinds begin januari al meer dan 20 getuigen aan het woord gekomen. Uit die verklaringen blijkt dat Murray na de dood van Jackson aan het personeel de opdracht gaf om alle alle medicatieverpakkingen in een plastieken zak te steken en een infuus met daarin "een melkachtige substantie" weg te halen. Pas nadat alles verwijderd was werden de hulpdiensten ingelicht.

De arts riskeert vier jaar cel.

Murray zou Jackson, die op 25 juni 2009 overleed, een overdosis medicijnen, samen met een fatale dosis propofol, een sterk verdovingsmiddel, hebben gegeven. De 57-jarige cardioloog ontkent de beschuldigen. Bij hoorzittingen zijn sinds begin januari al meer dan 20 getuigen aan het woord gekomen. Uit die verklaringen blijkt dat Murray na de dood van Jackson aan het personeel de opdracht gaf om alle alle medicatieverpakkingen in een plastieken zak te steken en een infuus met daarin "een melkachtige substantie" weg te halen. Pas nadat alles verwijderd was werden de hulpdiensten ingelicht. De arts riskeert vier jaar cel.