Dat heeft de zender, NBC, aangekondigd.

Gedurende 14 seizoenen was vastgoedgigant Donald Trump de draaischijf van zowel The Apprentice als Celebrity Apprentice, programma's waarin al dan niet bekende figuren hun zakelijke talenten tonen. Aan het eind van elke uitzending wordt een van de kandidaten "ontslagen".

Nu Trump presidentskandidaat is voor de Republikeinse partij, kan hij op termijn niet langer een prime time programma presenteren zonder de billijkheidsregels te overtreden.

Trump houdt vol dat hij zelf de samenwerking stopgezet heeft, NBC stelt dat er een einde aan die samenwerking is gekomen na de anti-Mexicanen-uitspraken van de presidentskandidaat.

Trump tweette zijn instemming met de vervanger.

Een NBC-woordvoerder zei dat Arnold Schwarzenegger was gekozen omwille van zijn "persoonlijke hartstocht" voor het programma en zijn "zijn frisse kijk", plus zijn naambekendheid als "internationaal merk".

Voor Trump was The Apprentice behalve een rijkelijk betaalde bijbaan, ook een manier om bij een miljoenenpubliek over te komen als de daadkracht zelve, als iemand die het beter weet, en die in enkele seconden beslissingen neemt.

In een afscheidsmededeling loofde NBC Trump onder meer voor de 15 miljoen dollar die hij via het programma voor goede doelen had ingezameld.

Dat heeft de zender, NBC, aangekondigd.Gedurende 14 seizoenen was vastgoedgigant Donald Trump de draaischijf van zowel The Apprentice als Celebrity Apprentice, programma's waarin al dan niet bekende figuren hun zakelijke talenten tonen. Aan het eind van elke uitzending wordt een van de kandidaten "ontslagen".Nu Trump presidentskandidaat is voor de Republikeinse partij, kan hij op termijn niet langer een prime time programma presenteren zonder de billijkheidsregels te overtreden. Trump houdt vol dat hij zelf de samenwerking stopgezet heeft, NBC stelt dat er een einde aan die samenwerking is gekomen na de anti-Mexicanen-uitspraken van de presidentskandidaat.Trump tweette zijn instemming met de vervanger.Een NBC-woordvoerder zei dat Arnold Schwarzenegger was gekozen omwille van zijn "persoonlijke hartstocht" voor het programma en zijn "zijn frisse kijk", plus zijn naambekendheid als "internationaal merk". Voor Trump was The Apprentice behalve een rijkelijk betaalde bijbaan, ook een manier om bij een miljoenenpubliek over te komen als de daadkracht zelve, als iemand die het beter weet, en die in enkele seconden beslissingen neemt. In een afscheidsmededeling loofde NBC Trump onder meer voor de 15 miljoen dollar die hij via het programma voor goede doelen had ingezameld.