Arnold Schwarzenegger, gewezen Mister Universe, actieheld en gouverneur van Californië, krijgt van zijn entourage de raad om naar Europa terug te keren om zich kandidaat te stellen voor het Europees presidentschap. Dat schrijft het gereputeerde Amerikaanse weekblad Newsweek.

"Europa moet in de komende jaren op zoek naar een president met meer uitstraling, die de eenheid in Europa kan brengen," zegt zijn voormalige kabinetschef Terry Tamminen. "De Fransen zullen geen Duitser willen en de Duitsers op hun beurt geen Italiaan. Als ze dan eens een Europeaan zouden kiezen die naar de Verenigde Staten is vertrokken en kan terugkeren om de George Washington of Thomas Jefferson van een nieuw en eengemaakt Europa te worden".

De 63-jarige Schwarzenegger, geboren in het Oostenrijkse Thal, heeft er twee mandaten opzitten als gouverneur van Californië. Momenteel wordt zwaar gespeculeerd over zijn toekomstplannen in de politiek of de filmwereld. President van de Verenigde Staten kan hij niet worden omdat die op Amerikaans grondgebied geboren moet zijn. (Belga/KVDA)

Arnold Schwarzenegger, gewezen Mister Universe, actieheld en gouverneur van Californië, krijgt van zijn entourage de raad om naar Europa terug te keren om zich kandidaat te stellen voor het Europees presidentschap. Dat schrijft het gereputeerde Amerikaanse weekblad Newsweek. "Europa moet in de komende jaren op zoek naar een president met meer uitstraling, die de eenheid in Europa kan brengen," zegt zijn voormalige kabinetschef Terry Tamminen. "De Fransen zullen geen Duitser willen en de Duitsers op hun beurt geen Italiaan. Als ze dan eens een Europeaan zouden kiezen die naar de Verenigde Staten is vertrokken en kan terugkeren om de George Washington of Thomas Jefferson van een nieuw en eengemaakt Europa te worden". De 63-jarige Schwarzenegger, geboren in het Oostenrijkse Thal, heeft er twee mandaten opzitten als gouverneur van Californië. Momenteel wordt zwaar gespeculeerd over zijn toekomstplannen in de politiek of de filmwereld. President van de Verenigde Staten kan hij niet worden omdat die op Amerikaans grondgebied geboren moet zijn. (Belga/KVDA)