Het huis in Thal, een dorpje in het zuiden van Oostenrijk, is omgevormd tot een museum over de drie carrières van Arnie: de bodybuilder (Mister Universe), de acteur (The Terminator) en de politicus (The Governator).

"Voor mij is dit museum het symbool van de wil die iedereen in zijn leven kan tonen om iets te bereiken", zei hij tijdens een korte ceremonie. "Alles is mogelijk als je ambitie hebt. Wees dus ambitieus!".

Accent
"Schwarzy", 64 jaar, huldigde daarop een bronzen standbeeld in, waar hij afgebeeld staat als bodybuilder. Deze eerste carrière opende, ondanks en uiteindelijk ook dankzij zijn accent, de deuren van Hollywood voor hem.

Voorts wordt herinnerd aan de successen die de voormalig gouverneur van California kende. Zijn kinderbedje, zijn eerste halters en een replica van zijn bureau als gouverneur maken deel uit van enkele duizenden voorwerpen die tentoon gesteld worden.

Het museum werd op 30 juli geopend en telde al meer dan 5.000 bezoekers. Intussen werkt Arnie aan een biografie die in oktober 2012 zou moeten verschijnen. (Belga/TE)

Het huis in Thal, een dorpje in het zuiden van Oostenrijk, is omgevormd tot een museum over de drie carrières van Arnie: de bodybuilder (Mister Universe), de acteur (The Terminator) en de politicus (The Governator). "Voor mij is dit museum het symbool van de wil die iedereen in zijn leven kan tonen om iets te bereiken", zei hij tijdens een korte ceremonie. "Alles is mogelijk als je ambitie hebt. Wees dus ambitieus!". Accent "Schwarzy", 64 jaar, huldigde daarop een bronzen standbeeld in, waar hij afgebeeld staat als bodybuilder. Deze eerste carrière opende, ondanks en uiteindelijk ook dankzij zijn accent, de deuren van Hollywood voor hem. Voorts wordt herinnerd aan de successen die de voormalig gouverneur van California kende. Zijn kinderbedje, zijn eerste halters en een replica van zijn bureau als gouverneur maken deel uit van enkele duizenden voorwerpen die tentoon gesteld worden. Het museum werd op 30 juli geopend en telde al meer dan 5.000 bezoekers. Intussen werkt Arnie aan een biografie die in oktober 2012 zou moeten verschijnen. (Belga/TE)