Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk de Braziliaanse president Dilma Rousseff en de Amerikaanse filantroop en zakenvrouw Melinda Gates.

Het Amerikaanse magazine Forbes publiceerde deze jaarlijkse lijst. Het is de derde opeenvolgende keer dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan de top staat van de lijst met de meest machtigste vrouwen.

De Franse Christine Lagarde, hoofd van het IMF, wint een plaats in vergelijking met vorig jaar en staat nu op de zevende plaats. Hillary Clinton heeft haar tweede plaats van vorig jaar verloren, nadat ze het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken had verlaten. Ze staat op de vijfde plaats, net achter First Lady Michelle
Obama.

De jongste van de lijst, die nog steeds gedomineerd wordt door de Amerikanen, blijft de excentrieke Lady Gaga (27 jaar, 45ste), de oudste is de Britse koningin Elizabeth (87 jaar, 40ste).

Samen 153 miljoen volgers op Twitter

De 100 machtigste vrouwen ter wereld werken in de technologie, de zakenwereld, de media, de politiek, de entertainmentsector, bij hulporganisaties of zijn miljardairs. Hun macht werd door Forbes bepaald in functie van hun geld, hun macht in de media en hun invloed.

De vrouwen vertegenwoordigen 26 landen. Een kwart van de vrouwen zijn CEO van bedrijven die in 2012 samen 893 miljard dollar genereerden. Onder hen zijn er Sheryl Sandberg (Facebook, zesde), Virginia Rometty (IBM, twaalfde) en Marissa Mayer (Yahoo! 32ste). Het aantal volgers op Twitter van deze 100 vrouwen bedraagt 153 miljoen mensen. (Belga/AVE)

Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk de Braziliaanse president Dilma Rousseff en de Amerikaanse filantroop en zakenvrouw Melinda Gates. Het Amerikaanse magazine Forbes publiceerde deze jaarlijkse lijst. Het is de derde opeenvolgende keer dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan de top staat van de lijst met de meest machtigste vrouwen. De Franse Christine Lagarde, hoofd van het IMF, wint een plaats in vergelijking met vorig jaar en staat nu op de zevende plaats. Hillary Clinton heeft haar tweede plaats van vorig jaar verloren, nadat ze het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken had verlaten. Ze staat op de vijfde plaats, net achter First Lady Michelle Obama. De jongste van de lijst, die nog steeds gedomineerd wordt door de Amerikanen, blijft de excentrieke Lady Gaga (27 jaar, 45ste), de oudste is de Britse koningin Elizabeth (87 jaar, 40ste). Samen 153 miljoen volgers op TwitterDe 100 machtigste vrouwen ter wereld werken in de technologie, de zakenwereld, de media, de politiek, de entertainmentsector, bij hulporganisaties of zijn miljardairs. Hun macht werd door Forbes bepaald in functie van hun geld, hun macht in de media en hun invloed. De vrouwen vertegenwoordigen 26 landen. Een kwart van de vrouwen zijn CEO van bedrijven die in 2012 samen 893 miljard dollar genereerden. Onder hen zijn er Sheryl Sandberg (Facebook, zesde), Virginia Rometty (IBM, twaalfde) en Marissa Mayer (Yahoo! 32ste). Het aantal volgers op Twitter van deze 100 vrouwen bedraagt 153 miljoen mensen. (Belga/AVE)