Jeffs werd in 2008 op een afgelegen ranch in Texas gearresteerd. De sekteleider beschouwt zichzelf als een profeet, en de van de mormonen afgesplitste sekte die hij leidt gelooft dat polygamie de weg naar de hemel is.

Jeffs werd afgelopen donderdag schuldig bevonden aan het dwingen van de twee slachtoffers tot een "spiritueel huwelijk" met hem. Tijdens het proces werd met DNA-bewijs aangetoond dat hij een kind verwekt had bij een 15-jarig meisje, en via een geluidsopname werd het seksueel misbruik duidelijk van een 12-jarig slachtoffer.

De sekteleider stond erop om zelf in te staan voor zijn verdediging, en verklaarde dat hij vervolgd werd om zijn religieuze overtuigingen. (Belga/TE)

Jeffs werd in 2008 op een afgelegen ranch in Texas gearresteerd. De sekteleider beschouwt zichzelf als een profeet, en de van de mormonen afgesplitste sekte die hij leidt gelooft dat polygamie de weg naar de hemel is. Jeffs werd afgelopen donderdag schuldig bevonden aan het dwingen van de twee slachtoffers tot een "spiritueel huwelijk" met hem. Tijdens het proces werd met DNA-bewijs aangetoond dat hij een kind verwekt had bij een 15-jarig meisje, en via een geluidsopname werd het seksueel misbruik duidelijk van een 12-jarig slachtoffer. De sekteleider stond erop om zelf in te staan voor zijn verdediging, en verklaarde dat hij vervolgd werd om zijn religieuze overtuigingen. (Belga/TE)