2013 in 13 straffe quotes

2013 in 13 straffe quotes
© /

Deze week in Knack: Het jaaroverzicht 2013!

Neem hier een supervoordelig abonnement op Knack

2013 in 13 straffe quotes © Belga

Dat na het aantreden van de regering-Di Rupo de N-VA niet als een komeet omhoog is geschoten, vind ik hét politieke signaal van 2013 (Carl Devos, politicoloog UGent)

2013 in 13 straffe quotes © Belga

De getuigenis van vader De Gelder was een van de sterkste momenten van het proces. De wanhoop en machteloosheid van een gezin dat ondanks alle moeite iedere greep op hun dolende zoon was verloren. (Jaak Haentjens, advocaat van Kim De Gelder)

2013 in 13 straffe quotes © Reuters

Als de EU te veel kritiek geeft, versterkt ze het nationalisme in China. En als ze zich te zwak opstelt, dan zal het in China weinig motivatie losmaken voor hervormingen. (Jonathan Holslag, China-kenner)

2013 in 13 straffe quotes © Reuters

Als jij vandaag naar een abortuscentrum of een hiv-kliniek belt, laat dat sporen na. Of men dat ooit tegen jou kan gebruiken? Misschien. (Kristof Clerix, auteur van 'Spionage - Doelwit Brussel)

2013 in 13 straffe quotes © Reuters

Als we het begrotingspad van eurocommissaris Olli Rehn hadden gevolgd, hadden we de Belgische economie verwoest. De binnenlandse vraag zou zijn stilgevallen en er zouden stakingen van gekomen zijn. (Paul Magnette, PS-voorzitter)

2013 in 13 straffe quotes © Belga

Als ik over veertig jaar kanker krijg, zal ik nooit kunnen bewijzen dat het van de giftige lading van de ontspoorde trein komt. (Margot Moerman, Wetteren)

Lou Reed © Reuters

Tot het einde van zijn leven bleef hij zijn scherpte behouden. Misschien was dat wel zijn allerbelangrijkste kwaliteit: Lou Reed is nooit knuffelbaar geworden. (Tom Barman, dEUS-frontman)

2013 in 13 straffe quotes © /

Je kunt niet om de seksualisering van popsterren als Miley Cyrus heen. Maar de vragen van onze jongeren blijven dezelfde. 'Hoe moet ik kussen?' 'Wanneer ben ik klaar voor de eerste keer?' Dit is een veeleer conservatieve generatie. (Sylvia Van Driessche, hoofdredactrice Joepie)

2013 in 13 straffe quotes © Belga

Albert was geen grote intellectueel maar wel ontzettend populair bij de bevolking. Ik zie het bij Filip ook niet meteen gebeuren dat 's lands politici bulderend van het lachen om hem heen staan. (Mark Van den Wijngaert, professor KU Leuven)

2013 in 13 straffe quotes © Thinkstock

Ik praat me hier wel door, dacht ik eerst. Terwijl ik door mijn benen zakte, zag ik dat de klok als bij toeval vijf voor twaalf aangaf. (Michel Vandenbosch, Gaia)

2013 in 13 straffe quotes © /

Ik geloof dat onderzoek op Mars de aarde vooruit kan helpen. Het is een afspraak met de geschiedenis die ik niet wil missen. Ook al moet ik daarvoor mijn vrouw en drie kinderen achterlaten. (Roel Kwanten, kandidaat-Marsbewoner)

2013 in 13 straffe quotes © Thinkstock

In 2020 zullen er voor elke tien mensen die met pensioen gaan maar acht nieuwe jongeren klaarstaan. Vanaf dan barst de war on talent pas echt los en zullen jongeren meer kansen hebben dan ooit. (Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB)

2013 in 13 straffe quotes © /

Formidable! (Stromae)