Video | Nieuws

Meerderheid van Belgen vindt dat De Wever te veel invloed heeft

Uit de resultaten van De Grote Peiling van VTM NIEUWS blijkt dat Bart De Wever volgens de gemiddelde Belg te veel invloed heeft op de regering in ons land. Maar liefst 60% deelt deze mening.

Uit andere resultaten bleek overigens ook dat de Belg in het algemeen voor de invoering van een vermogenswinstbelasting is en dat de nieuwe maatregelen voor de pensioenen niet voldoen. De meningen in ons land lopen wel uiteen als het aankomt op stakingsacties als drukkingsmiddel.

Waar de meerderheid van de bevolking in ons land het over eens is, is dat Bart De Wever te veel invloed uitoefent op de politieke beslissingen in ons land. Iets meer dan de helft van de Vlamingen vindt dat de N-VA-voorzitter iets te vaak voor schoonmoeder speelt. In Brussel is die mening overdonderend; daar denkt bijna drie vierde er zo over.

‘Ik aanvaard de mening van die helft van de Vlamingen’, zegt De Wever. Volgens hem is het echter de schuld van de regering zelf. Moest die eensgezinder naar voren komen en geen ruzie maken in de media, dan zouden partijvoorzitters, zoals hijzelf, niet zoveel in beeld moeten komen.

Uit een andere enquête, van Gazet van Antwerpen, kwam naar voor dat bijna 52 procent van de Antwerpenaren De Wever een goede burgemeester vindt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content