Het Collectief van burgers begaan met democratie heeft maandag een klacht ingediend bij het politiecommissariaat van Bockstael in Laken tegen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). De klacht werd ondertekend door 4.044 burgers. Dat zegt het Brussels gemeenteraadslid Zoubida Jellab (Ecolo), die zelf op 17 oktober een klacht had ingediend.

De staatssecretaris kwam de voorbije weken in zwaar weer terecht toen eerst bekendraakte dat hij aanwezig was op het verjaardagsfeestje van gewezen senator Bob Maes, tevens de oprichter van de Vlaamse Militanten Organisatie (VMO), en nadien vroegere mails en posts op zijn Facebookpagina werden opgerakeld.

De ondertekenaars stoelen hun klacht op de Antiracismewet van 30 juli 1981. Jellab wil de wet nog uitbreiden naar beledigingen. Rainbowhouse Brussels, dat 43 LGBT-organisaties vertegenwoordigt (lesbian, gay, bisexual, and transgender) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft vrijdag trouwens aan premier Charles Michel (MR) gevraagd om een duidelijk standpunt in te nemen in de zaak en strenge maatregelen te nemen.

Het gaat dan vooral over een mail uit 2007 waarin Francken schrijft dat homobashing in de hoofdstad "alles te maken heeft met het hoge aantal islamieten en kutmarokkaantjes". Twee weken geleden verontschuldigde de N-VA'er zich in de Kamer voor het feit dat hij met een aantal uitspraken uit het verleden mensen heeft gekwetst.

(Belga/SD)

De staatssecretaris kwam de voorbije weken in zwaar weer terecht toen eerst bekendraakte dat hij aanwezig was op het verjaardagsfeestje van gewezen senator Bob Maes, tevens de oprichter van de Vlaamse Militanten Organisatie (VMO), en nadien vroegere mails en posts op zijn Facebookpagina werden opgerakeld. De ondertekenaars stoelen hun klacht op de Antiracismewet van 30 juli 1981. Jellab wil de wet nog uitbreiden naar beledigingen. Rainbowhouse Brussels, dat 43 LGBT-organisaties vertegenwoordigt (lesbian, gay, bisexual, and transgender) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft vrijdag trouwens aan premier Charles Michel (MR) gevraagd om een duidelijk standpunt in te nemen in de zaak en strenge maatregelen te nemen. Het gaat dan vooral over een mail uit 2007 waarin Francken schrijft dat homobashing in de hoofdstad "alles te maken heeft met het hoge aantal islamieten en kutmarokkaantjes". Twee weken geleden verontschuldigde de N-VA'er zich in de Kamer voor het feit dat hij met een aantal uitspraken uit het verleden mensen heeft gekwetst. (Belga/SD)