Mede-oprichter partij Islam veroordeeld voor discriminatie

Redouane Ahrouch ©

Redouane Ahrouch, mede-oprichter van de politieke partij Islam, is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel omdat hij journaliste Emmanuelle Praet gediscrimineerd had tijdens een televisiedebat.

Dat meldden de Sudpresse-kranten en het nieuws wordt bevestigd door meester Marc Uyttendaele, advocaat van de journaliste en van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, de federale overheidsinstelling die de gelijkheid van vrouwen en mannen waarborgt en bevordert.

Ahrouch en Praet namen op 22 april 2018 deel aan het televisieprogramma ‘C’est pas tous les jours dimanche‘ op RTL-TVI, maar tijdens die uitzending weigerde Ahrouch zich te laten schminken door een vrouw, weigerde hij een vrouw de hand te schudden en weigerde hij met Emmanuelle Praet in dialoog te gaan of haar aan te kijken, omdat zij een vrouw is.

De journaliste had Ahrouch daarop gedagvaard voor de correctionele rechtbank voor discriminatie en die rechtbank heeft de man op 24 april schuldig bevonden en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel. Hij moet de journaliste ook een schadevergoeding van 5.000 euro betalen.

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen kreeg een schadevergoeding van 650 euro.

Partner Content