Marchal en Lejeune ‘gerustgesteld’ na ontvangst door Di Rupo

© Belga

Paul Marchal en Jean-Denis Lejeune zijn in de Lambermont ontvangen door eerste minister Elio Di Rupo.

Paul Marchal en Jean-Denis Lejeune zijn in de Lambermont ontvangen door eerste minister Elio Di Rupo. Achteraf deelde Lejeune mee dat hij “gekalmeerd en gerustgesteld” was. Na de mars door Brussel waarin een grondige hervorming van justitie gevraagd werd, ontmoetten Lejeune en Marchal ook al minister van Justitie Annemie Turtelboom en minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.

“Onze mars was niet voor niets”, aldus Lejeune. “Na ontmoetingen met twee ministers hebben we de week afgesloten in de Lambermont. De eerste minister was zeer aandachtig en gunde ons meer dan twee uur van zijn tijd.”

‘Een echt gesprek’Tijdens het gesprek kreeg de vader van Julie ook de kans om Di Rupo te informeren over de talrijke problemen die hij bij justitie heeft vastgesteld. “Het was een echt onderhoud, zeer constructief en met open vizier.” Lejeune kreeg de belofte dat de hervorming van justitie snel afgewerkt wordt, dat hij op de hoogte wordt gehouden van de voortgang en dat zijn grieven in overweging worden genomen.

“Elio Di Rupo was open over de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen beslissingen van de strafuitvoeringsrechtbank, de vrije toegang tot dossiers en vervroegde vrijlatingen in geval van recidive”, aldus Lejeune. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content