Maingain: ‘Di Rupo geeft fascisten en nationalisten gelijk’

© Belga

FDF-voorzitter Olivier Maingain beschuldigt premier Elio Di Rupo ervan ‘de Vlaamse fascisten en nationalisten gelijk te geven’ door zo ‘lichtzinnig’ om te gaan met De Gordel.

FDF-voorzitter Olivier Maingain heeft premier Elio Di Rupo (PS) er op Bel RTL onomwonden van beschuldigd “de Vlaamse fascisten en nationalisten gelijk te geven” door zo “lichtzinnig” om te gaan met De Gordel.

Di Rupo liet via verschillende media verstaan dat De Gordel, die jaarlijks het Vlaams karakter van de rand rond Brussel in de verf moet zetten, voor hem “in de eerste plaats een sportief en familiaal evenement is”. Op de VRT voegde hij daar nog aan toe dat hij “helaas” zelf niet kon deelnemen.

Maingain is allerminst opgezet met die opstelling. Hij noemde de uitspraken van de premier op Bel RTL “totaal ongepast”. Volgens de FDF’er gaf de premier immers “de Vlaamse fascisten en nationalisten gelijk”.

Maingain: ‘Di Rupo moet zich herinneren dat hij soms ook Franstalig is’

“Wanneer hij naar eigen zeggen slechts een familiale en sympathieke happening ziet, terwijl er manifestanten rondlopen van het TAK en de VMO, terwijl Bart De Wever er aanwezig is en terwijl CD&V er T-shirts showt met als opschrift ‘bedankt voor de splitsing van BHV’, dan denk ik dat de premier zich had moeten herinneren dat hij soms ook Franstalig is”, aldus nog Maingain. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content