Magistraten kunnen tot 70ste werken

. © iStock

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil magistraten de mogelijkheid bieden tot hun zeventigste volwaardig door te werken. Een aantal is zelf vragende partij om langer te werken dat tot 67 jaar.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil magistraten de kans geven om tot hun zeventigste volwaardig door te werken. Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Op die manier wil Geens de gevolgen van de besparingen en de pensioengolf in de sector op korte termijn opvangen. De komende vijf jaar moet liefst 32 procent van de 2.500 magistraten met pensioen. Door de besparingen kunnen ongeveer vijf op de zes magistraten niet worden vervangen.

Zelf vragende partij

Opvallend: een aantal magistraten is zelf vragende partij om nog wat langer te werken dan 67 jaar. Onvermoeibare magistraten konden in het verleden al langer doorwerken, maar dan enkel en alleen voor “vervangingsdiensten” tijdens hun pensioen. Nu zouden ze, mits toestemming van de korpschef, kunnen doorwerken aan een volle wedde.

Een bijkomend voordeel voor de magistraten is dat ze op die manier voort een volwaardig pensioen kunnen opbouwen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content