Magistraten bereiden acties voor in juni

© BELGA

De syndicaten van de magistraten zijn acties aan het voorbereiden voor de maand juni. Dat zei de Naamse procureur des konings, Vincent Macq, zondag in het RTBF-programma Les Décodeurs.

Met de acties protesteren de magistraten tegen het gebrek aan middelen voor justitie. Exact een week geleden had de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie, Jean de Codt, België al vergeleken met een schurkenstaat vanwege de besparingen op Justitie.

“Waarschijnlijk worden er in juni al acties gehouden, zowel in het noorden als het zuiden”, zei Macq. “De UPM (de Franstalige Union professionnelle de la Magistrature) zal samenzitten om de acties en modaliteiten te bespreken. We voeren druk uit omdat vandaag een zware investering in justitie nodig is, zodat we misschien vanaf 2020 kunnen besparen.”

“We hebben heel gemotiveerde mensen, maar hebben ook onze limieten”, ging Macq verder. “Op het terrein verstikken we, dat kan ik u verzekeren. In Namen hebben we te weinig griffiers, te weinig rechters.” (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content