Zalm in de oven met venkel, sinaasappel en olijven

© Diane Hendrikx

HOOFDGERECHT

Ingrediënten voor 4 personen

2 venkels

2 grote sinaasappels

1 grote rode ui

4 zalmfilets van 125 g elk

een snuifje gemalen komijn

1 handvol groene en kalamata-olijven

2 el olijfolie

verse oregano, voor de afwerking

zwarte peper en Himalayazout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Verwijder de groene stelen van de venkels, halveer en snij de venkels in plakjes van oe cm dik. Blancheer deze 5 minuten in kokend gezouten water, giet af en verfris onder de koude kraan. Verwijder de schil van de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Pel de rode ui en snij in dunne plakjes.

3. Schik de venkel, rode ui en sinaasappel in een vuurvaste schaal en leg er de zalmfilets op. Kruid met gemalen komijn, peper en zout, verdeel er de olijven rond en besprenkel met de olijfolie. Bak 10 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en werk af met plukjes oregano. Serveer meteen, bijvoorbeeld met volkorenrijst of quinoa.

Voorbereiding: 5′ – Bereiding: 25′

Tekst Veerle de Pooter – Beeld Diane Hendrikx

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content