Voorbij de houdbaarheidsdatum

© ANTHONY DEVLIN/GETTY IMAGES

Supermarkten zijn er in alle maten en kleuren. Maar de Rogers Wholesale die vorige zaterdag opende op een industrieterrein in Stockport, niet ver van Manchester, is wel een heel bijzondere: alle voedingswaren die er te koop zijn, hebben hun houdbaarheidsdatum al overschreden.

De manager van de supermarkt ergert zich ‘aan de enorme hoeveelheden eten en drinken die gewone warenhuizen elke dag op de vuilnisbelt gooien’. Aan die voedselverspilling wil Rogers Wholesale iets doen door de goederen tegen een erg lage prijs te verkopen. De onderneming hoopt zo iets positiefs te doen voor de buurt, waar veel mensen onder de armoedegrens leven.

De opening was alvast een groot succes: buiten stonden de eerste klanten een halfuur aan te schuiven om binnen te mogen. Daar troffen ze massa’s blikken aan, die op palletten gestapeld waren. Ook in Poole, Plymouth, Southampton en Bilston zijn er al vestigingen van het warenhuis.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content