Voor God, familie en gesmolten rubber

© SAUL LOEB / POOL / AFP

Gierende banden, brullende motoren, gesmolten rubber: het is niet de omgeving waarin we de presidentiële limousine doorgaans aantreffen. Met een heuse ereronde, waarbij Donald Trump via de wedstrijdradio de deelnemers moed insprak, stal de Amerikaanse president de show op de Daytona 500, de grootste autorace van de Verenigde Staten. In zijn speech appelleerde Trump vooral aan zijn conservatieve achterban. ‘NASCAR-fans beseffen wat er echt toe doet: God, familie en ons land’, aldus Trump, in het bijzijn van de first lady.

NASCAR-races zijn vooral populair in de zuidelijke en centrale staten van Amerika, waar Trump de kern van zijn aanhang heeft. Ook de meer dan 9 miljoen tv-kijkers kregen tijdens de live-uitzending verscheidene reclamespots van zijn verkiezingscampagne te zien. Nieuw is de presidentiële promotiestrategie niet: ook George Bush jr. bezocht de Daytona 500 tijdens zijn herverkiezingscampagne.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content