Voedseluitdagingen van 21ste eeuw

Wat met ons voedsel? Tessa Avermaete en Wannes Keulemans, LannooCampus i.s.m. Metaforum KU Leuven, 2017, 158 blz., ISBN 9789401437967.

Vind je het boeiend om stil te staan bij maatschappelijk belangrijke vragen over voedselzekerheid en voedselproductie in Vlaanderen en de wereld? Dan is Wat met ons voedsel? beslist iets voor jou. Postdoctoraal onderzoeker Tessa Avermaete en professor Wannes Keulemans van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de KU Leuven bieden in dit boek antwoorden op vragen als: is er genoeg voedsel voor iedereen? Wat met de voedselverspilling? Hoe zien een duurzaam eetpatroon en een duurzame landbouw eruit? Wat is de toekomst van de Vlaamse boer en van de Vlaamse voedingsketen? En wat is een goed voedselbeleid? Een stevig wetenschappelijk onderbouwd maar tegelijk toegankelijk boek over een thema dat ons allemaal raakt.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content