Vingerwijzing

Beni Bischof: 'Meta Finger (Awesome)', 2013 © Beni Bischof courtesy PLUS-ONE Gallery

Met zijn vinger doorprikt Beni Bischof (°1976) letterlijk de glamour van modebeelden waarvan hij de modellen buitenproportionele neuzen aanmeet. Wanneer hij een foto van een kerk laat kantelen, lijkt die ineens op een straaljager. Of is het een richtingaanwijzer? Als zulke dingen uw dada zijn, noteert u alvast 16 mei. Dan opent Bad Habits, het door Bischof tot een kleurrijke ’trashy’ bar omgetoverde Pixelcafe van het Antwerpse Fotomuseum. Het wordt een ontregelende totaalinstallatie die u laat trippen in het gekke universum van de Zwitser. Dat zit bomvol speelse reflecties op het leven in al zijn vreugde, ellende en verwarring. Met zijn stijl, een cocktail van dadaïsme met neopunk-attitude, levert hij commentaar op de banaliteit van het alledaagse.

'Jet', 2011.
‘Jet’, 2011.© Beni Bischof courtesy PLUS-ONE Gallery

Bad Habits in het Pixelcafé van FOMU Antwerpen, opening op 16/05 om 21 u. Antwerp Art Weekend, van 16 tot 19/05. Info: antwerpart.be/weekend#weekend

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content