Internet-adressen voor wie er zin in heeft.

Auto’s

http://carpoint.msn.com biedt informatie over alle courante in de Verenigde Staten verkrijgbare auto’s (inclusief Ferrari, Rolls Royce en Lamborghini). De gebruiker stelt een lijst met voorwaarden op, de computer selecteert het aanbod, met links naar meer informatie. Voor 4,95 dollar (120 frank) kan de koper een uitgebreid rapport bestellen. Er is een link naar een grote, gratis leasebemiddelaar, die een aanvraag meteen doorstuurt naar de dichtstbijzijnde dealer. Ter plekke kan de klant de overeenkomst sluiten en de auto meenemen.

Verzekeringen

Via http://www.firstunion.com kan de klant grasduinen in een database met informatie over allerlei verzekeringen. Polissen kunnen online worden afgesloten.

Groot geld

IPOTrade Inc. helpt jonge hightechbedrijven bij het werven van investeerders en het verkennen van de markt, via het Internet (http://www.ipotrade.com)

Wijn

Via http://www.virtualvin.cm kan de liefhebber wijn bestellen en advies krijgen over soorten en jaren. Tevens delicatessenhandel met exquise koffiesoorten.

Gokken

Dezer dagen hoopt ICG via http://www.gamblenet.com/bet te beginnen met een heus casino op het web, met fruitautomaat, black gammon, roulette en black jack.

Hotel

Bij de Radisson-keten kan men via http://www.radisson.com inzage krijgen in alle aanbiedingen, gewone tarieven, en beschikbare kamers. Er kan online worden gereserveerd.

Aandelen

Een van de populaire vormen van Internet-business in de handel in aandelen. Firma’s als Schwab, Etrade, Fidelity Investment en Accutrade bieden de mogelijkheid online aandelen te verhandelen en verstrekken uitgebreide informatie over bedrijven.

Gezondheid

Healthworld Online is een gezondheidswinkel. De klant kan advies krijgen over gewone en alternatieve geneesmiddelen en producten kopen die zonder recept verkrijgbaar zijn. Hij kan ook terecht in databases voor meer informatie over gezondheid (http://www.healthy.net).

Vliegen

American Airlines verkoopt via http://www.amercanair.com vliegtickets, en geeft informatie over vluchten.

Wereldbank

Naar men zegt bestaat de eerste virtuele bank (http://www.marktwain) op het web. Grote website, maar de bank is niet bij machte op een pagina uit te leggen wat ze precies doet. Wereldwijde investeringen, lijkt het, en assistentie bij handel op het Net.

Bul

Op komst : een virtuele universiteit die echte diploma’s verstrekt (http://www.westgov.org/smart/vu/vu.html)

Nieuw

Een van de bedrijven die geld verdienen met informatieverstrekking via het Internet, is Individual Inc., met nieuwspagina. Voor 180 frank per maand mag de abonnee tien onderwerpen kiezen. Elke ochtend krijgt hij via e-mail een lijst met nieuwsberichten op die gebieden. Als iets interessant lijkt, kan hij met een klik de betreffende pagina’s op het scherm krijgen. De voorkeurslijst kan dagelijks worden veranderd (http://www.newspage.com)

Krant

De Wall Street Journal heeft een omvangrijke webversie (http://www.wsj.com). Men moet zich abonneren en heeft dan toegang tot artikelen, archieven en talrijke databestanden.

Boutique

Vlotte kleding voor zachte prijzen bij http://www.designersdirect.com, een mooie site met een RealAudio-stem van de lieftallige Tracey. Plaatjes van de artikelen. Niet goed, geld terug.

Muziek

http://www.1800musinow.com verkoopt cd’s, en biedt RealAudio-luisterfragmentjes van veel cd’s. Aardig aanbod. Weinig klassiek. Columbiahouse. com is een cd-club op het net. Ook weinig klassiek.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content