Verdronken land

© Reuters/Kim Kyung-Hoon

Een reddingswerker zwemt door een ondergelopen buitenwijk van de havenstad Kawasaki in Oost- Japan. De Tama trad buiten haar oevers na de doortocht van tyfoon Hagibis. De storm kostte zeker 31 mensen het leven, en er zijn ook meerdere vermisten. Hagabis kwam zaterdagavond aan land en veroorzaakte stortregens met windstoten tot 200 kilometer per uur. Japanners bereiden zich doorgaans goed voor op natuurgeweld, maar toch kwam Hagibis deels als een verrassing. De tyfoon kwam later aan dan voorspeld, wat sommige mensen te vroeg liet besluiten dat het wel zou meevallen.

Kanagawa en Nagano, de zwaarst getroffen streken, waren nog niet hersteld van de passage van tyfoon Faxai, die vorig maand voor bijna 6,5 miljard euro aan schade veroorzaakte. De tol van Hagibis zal groter zijn, zowel op menselijk als op materieel vlak. Maandag zaten talloze Japanners nog altijd vast op hun daken, ondanks een reddingsoperatie waarbij 27.000 militairen werden ingeschakeld.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content