MAANDAG 25 AUGUSTUS.

Het waterzuiveringsbedrijf Aquafin doet een oproep tot de Vlaamse overheid om 20 projecten rond waterzuivering te deblokkeren. Aquafin raakt niet tijdig aan de nodige vergunningen door administratieve vertragingen en juridisch getouwtrek.

Vier leden hebben zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de Franstalige christen-democratische oppositiepartij CDH. Het gaat om uittredend voorzitter Joëlle Milquet, federaal volksvertegenwoordiger en burgemeester van Dinant Richard Fournaux, arrondissementsvoorzitter voor Borgworm Fabrice Salembier en Brussels parlementslid Denis Grimberghs. ( Zie ook pag. 116)

Museumdirecteur Jan Hoet wordt tijdens een verblijf in Italië met een bloeding in het hoofd in het ziekenhuis opgenomen.

Het gerecht meldt de arrestatie van Marcel Pierson. De man was al veertien jaar voortvluchtig na de moord op zijn vrouw.

DINSDAG 26 AUGUSTUS.

VRT-baas Tony Mary wil dat een volgende beheersovereenkomst reclame op TV1 mogelijk maakt. ( Zie ook pag. 16)

Eva Bal trekt zich op 65-jarige leeftijd terug als artistiek leidster van het Gentse kinderkunstencentrum De Kopergietery. Huisregisseur Johan De Smet volgt haar op.

WOENSDAG 27 AUGUSTUS.

De uitgeverijen De Persgroep ( De Morgen en Het Laatste Nieuws) en Rossel ( Le Soir) nemen een meerderheidsparticipatie in de Franstalige zakenkrant L’Echo.

Leerlingen die algemeen secundair onderwijs volgen aan een Nederlandstalige school in Brussel, halen voor Nederlands hetzelfde niveau als leerlingen in Vlaanderen. De Brusselse humaniorastudenten staan bovendien positiever tegenover het Frans en beheersen die taal ook beter. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel.

Een hoge diplomaat van de Iraanse ambassade wordt tijdelijk opgepakt. Bij een paspoortcontrole op de luchthaven van Zaventem blijkt dat hij internationaal geseind staat wegens zijn vermoedelijke betrokkenheid bij een bomaanslag in 1994 in Argentinië. Door zijn diplomatieke bescherming mag hij toch doorreizen.

DONDERDAG 28 AUGUSTUS.

Laura en Thomas blijven in 2002 de populairste voornamen voor pasgeborenen in België. Dat meldt het Nationaal Instituut voor de Statistiek.

VRIJDAG 29 AUGUSTUS.

Hugo Michiels stelt zijn mandaat als korpschef van de Leuvense lokale politie ter beschikking. Na een ongeval met zijn dienstwagen legde Michiels een positieve alcoholtest af. De korpschef bleek op dat moment 1,42 promille alcohol in het bloed te hebben.

Een volledige spreiding van de vliegbewegingen op de luchthaven van Zaventem is om technisch-operationele en veiligheidsredenen onmogelijk. Dat zeggen de experts die het spreidingsplan van de federale regering onderzoeken.

Oud-senator en -volksvertegenwoordiger André Schellens (SP.A) overlijdt in Aarschot na een slepende ziekte. Hij werd 64.

ZATERDAG 30 AUGUSTUS.

Ondanks hevige regen bij het begin van het muziekfestival, lokt Pukkelpop in Hasselt-Kiewit 120.000 bezoekers, gespreid over de drie dagen. Dat zijn er 20.000 meer dan tijdens de vorige twee edities.

Samengesteld door Gerry Meeuwssen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content