MAANDAG 16 SEPTEMBER.

De Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise arresteert twee voormalige BBL-filiaalhouders. Ze worden verdacht van het witwassen van 10,5 miljoen euro misdaadgeld.

Vier op de tien auto’s hebben nog geen nieuwe nummerplaat. Nochtans is die vanaf 1 oktober verplicht.

Een man en een vrouw uit Wetteren worden opgepakt nadat ze hebben bekend dat ze hun zoontje van 20 maanden hebben vermoord.

DINSDAG 17 SEPTEMBER.

Het Hof van Cassatie verwerpt het beroep van de Hongaarse dominee Andras Pandy, die meent van de lagere rechters geen eerlijk proces te hebben gekregen.

Bij een handgemeen na een overval op zijn zaak in Antwerpen schiet een 43-jarige Georgische juwelier een van zijn overvallers dood.

De Nederlandse gewezen televisiepresentator Henk van Montfoort (71) overlijdt in Brasschaat. Van Montfoort werd in de jaren zeventig en tachtig bekend met shows zoals Hallo met Henk en Met de Muziek Mee. Tot voor zijn dood trad hij nog op in Muzikantenstad, een rondreizende show.

WOENSDAG 18 SEPTEMBER.

De vzw Welzijnszorg, het Vlaams Overleg Bewonersbelangen, het ACW en het Vlaams Forum Armoedebestrijding voeren actie voor meer, betere en betaalbare sociale woningen. Ze eisen een huisvestingsbeleid dat ook rekening houdt met de allerarmsten in de samenleving.

De federale politie start op 1 oktober in Brussel met het project ‘Veilig over de Ring’. Meer controles, sensibilisering en infrastructurele ingrepen moeten het aantal ongevallen doen dalen. Het nieuwe project is onderdeel van een groot actieplan voor meer verkeersveiligheid.

Circa 3000 bewoners en personeelsleden van Caritasrusthuizen uit heel Vlaanderen manifesteren in Leuven voor betaalbare rusthuizen, een zorgverzekering voor alle rusthuisbewoners, meer toelagen aan de instellingen en een betere waardering voor het personeel.

Chris Dercon stapt per 1 juni 2003 op als directeur bij het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. De 44-jarige Dercon is sinds 1 januari 1996 directeur van de Rotterdamse kunstinstelling.

DONDERDAG 19 SEPTEMBER.

België telde op 1 januari 2002 officieel 10.309.725 inwoners: 5.042.288 mannen en 5.267.437 vrouwen. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Instituut voor de Statistiek. In één jaar tijd heeft België er 46.311 inwoners bij gekregen. Dat is bijna dubbel zoveel als het voorgaande jaar. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest was de toename verhoudingsgewijs het sterkst.

VRIJDAG 20 SEPTEMBER.

Het Brusselse gerecht arresteert de directeur van een Fortisbankkantoor in Grimbergen. Die wordt verdacht van poging tot afpersing, doodsbedreiging, verboden wapenbezit en bendevorming. Ook twee kompanen van de directeur worden aangehouden.

ZONDAG 22 SEPTEMBER.

Een 13-jarige jongen sterft na een messteek op een Afrikaans feest in Ganshoren. De vermoedelijke dader, een 17-jarige jongeman, wordt opgepakt.

Samengesteld door Gerry Meeuwssen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content