In Borgloon overlijdt Vlaams parlementslid Freddy Feytons (VLD) op 56?jarige leeftijd.[{bull}] Het Duitse chemie? en wasmiddelenconcern Henkel kondigt aan zijn waspoederfabriek in Herent in de tweede jaarhelft te zullen sluiten. …

MAANDAG 7 JANUARI.

In Borgloon overlijdt Vlaams parlementslid Freddy Feytons (VLD) op 56-jarige leeftijd.

[{bull}] Het Duitse chemie- en wasmiddelenconcern Henkel kondigt aan zijn waspoederfabriek in Herent in de tweede jaarhelft te zullen sluiten. Voorlopig zijn 214 van de 319 banen bedreigd.

DINSDAG 8 JANUARI.

In de Peerse deelgemeente Wijchmaal stort een Belgisch F16-gevechtsvliegtuig neer op een akker. De piloot kan zich redden met zijn schietstoel.

WOENSDAG 9 JANUARI.

De redactie en de lezers van het weekblad Trends verkiezen Theo Dilissen van het IT-bedrijf Real Software tot Manager van het jaar. ( Zie ook pag. 96)

[{bull}] Telecombedrijf KPN Orange moet van de Brugse rechtbank zijn gsm-masten van een Oostends flatgebouw verwijderen. De uitspraak komt er na een klacht van enkele bewoners die gezondheidsrisico’s vermoeden. Hoewel die niet bewezen worden, kent de rechter toch een schadevergoeding toe aan de bewoners.

DONDERDAG 10 JANUARI.

Werknemers van de Vlaamse dienst Wegen en Verkeer voeren werken uit aan het kruispunt van de A12 in Londerzeel. De lussen in het wegdek die de onbemande camera’s daar activeren, zijn nu conform de wettelijke bepalingen aangelegd zodat de homologatie én de inwerkingtreding kunnen volgen.

[{bull}] Christian Druitte neemt ontslag als administrateur-generaal bij de Franstalige openbare omroep RTBf. Druitte, een man met een PS-etiket, staat al geruime tijd onder druk wegens te kleine marktaandelen en overinvesteringen in de noodlijdende reclameregie RMB.

VRIJDAG 11 JANUARI.

Het Brusselse gerecht laat weten dat het een Turkse drugsbende heeft opgerold. De bende opereerde in verschillende Europese landen en verhandelde voornamelijk heroïne en XTC.

[{bull}] De ministerraad beslist om de Belgische ambassades in het Bosnische Sarajevo en in het Nieuw-Zeelandse Wellington te sluiten. Ook de consulaten in Lyon, Milaan en München gaan dicht.

[{bull}] Een koninklijk besluit maakt een einde aan het bonus-malussysteem van de Belgische autoverzekeraars. Vanaf 1 februari geldt een overgangsregeling, waarbij de vaste tarifering verdwijnt. In 2004 verdwijnen ook de schalen volledig. In de plaats komt een document met het schadedossier van de automobilist over de laatste vijf jaar.

[{bull}] In Gent overlijdt kunstschilder Jan Burssens (76) na een slepende ziekte.

ZATERDAG 12 JANUARI.

In Antwerpen wordt een nieuwe politieke partij boven de doopvont gehouden. DEA staat voor Democratische Eenheidsalliantie en is een initiatief van Amir El Kebdani en Sidi Habibi, twee dissidente Agalev-districtsraadleden in Borgerhout.

ZONDAG 13 JANUARI.

Tijdens een volksraadpleging in de gemeente Peer spreekt een meerderheid zich uit tegen verdere snelheidsbeperkingen en vóór meer verkeerscontroles. Meer dan eenderde van de Perenaars brengt zijn stem uit.

[{bull}] In een referendum, georganiseerd door TV1, Radio 1 en Het Nieuwsblad verkiezen een vakjury, de sportpers en het publiek IOC-voorzitter Jacques Rogge tot Sportpersoonlijkheid van het jaar.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content