MAANDAG 10 DECEMBER.

Italië. Het autoconcern Fiat sluit wereldwijd 18 fabrieken tussen 2002 en 2004. 6000 banen gaan bij de herstructurering verloren.

DINSDAG 11 DECEMBER.

Ghana. Bij gevechten tussen de stammen van de Kusasi’s en de Maprusi’s komen minstens 60 mensen om. 2500 anderen slaan op de vlucht.

Italië. In de haven van Livorno vindt de politie vier dode illegalen in een container met een lading vloertegels.

Verenigde Staten. Zacarias Mousaoui, Fransman van Marokkaanse origine, zal op 2 januari als eerste verdachte in verband met de WTC-aanslagen voor de federale rechter verschijnen.

Verenigd Koninkrijk. De posterijen gaan binnen anderhalf jaar 30.000 banen schrappen om te besparen.

WOENSDAG 12 DECEMBER.

Duitsland. De regering verbiedt de islamitische organisatie Hilafet Devleti, samen met 20 andere organisaties. Dit kan door een nieuwe wet die extremisten hard aanpakt.

Sri Lanka. Minstens zestien mensen sterven bij twee simultane aanvallen van de rebellengroepering Tamil Tijgers tegen het leger en de politie.

Verenigde Staten. Een wereldwijd netwerk van computerpiraten, bekend onder de naam DrinkorDie, wordt ontmanteld in de grootste operatie in zijn soort ooit. Volgens de politie is de groep verantwoordelijk voor 95 procent van alle valse software op het net.

DONDERDAG 13 DECEMBER.

Oostenrijk. In een postzak van de Amerikaanse ambassade in Wenen worden sporen van de miltvuurbacterie gevonden.

Argentinië. Een nationale algemene staking legt het land lam. De bevolking is woest om de strenge maatregelen die de regering oplegt om Argentinië uit een ernstige financiële crisis te halen.

Maleisië. Tuanku Syed Sirajuddin wordt beëdigd als nieuwe Maleisische koning in de hoofdstad Kuala Lumpur. Hij volgt Salahuddin Abdul Aziz Shah op die vorige maand overleed door complicaties na een hartoperatie.

VRIJDAG 14 DECEMBER.

Griekenland. Veertien Britse en Nederlandse vliegtuigspotters zijn na een maand gevangenschap op borgtocht vrijgelaten. Ze namen foto’s tijdens een opendeurdag op een luchtmachtbasis en werden daarop beschuldigd van het illegaal inwinnen van informatie. Als ze schuldig worden bevonden, riskeren ze tot vijf jaar cel.

Jordanië. 52 Egyptische pelgrims komen om bij een busongeluk bij de stad Akaba. De bedevaarders keerden terug van een reis naar Mekka toen de chauffeur de controle over het stuur verloor.

ZONDAG 16 DECEMBER.

Verenigd Koninkrijk. De tabloid News of the week hervat haar campagne tegen vermeende pedofielen. Net zoals in juli publiceert ze foto’s en adressen van verdachten. De vorige keer stopte de krant de campagne nadat die een golf van aanvallen veroorzaakte op de vermoedelijke pedofielen.

MAANDAG 17 DECEMBER.

Portugal. Premier Antonio Guterres biedt zijn ontslag aan na de nederlaag van zijn socialistische partij bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content