DINSDAG 30 OKTOBER.

In een veebedrijf in het West-Vlaamse Woumen is het 35ste geval van gekkekoeienziekte dit jaar vastgesteld.

[{bull}] Minister van Maatschappelijke Integratie Johan Vande Lanotte (SP.A) begint een procedure bij het Hof van Cassatie om het alsnog mogelijk te maken in het vakantiedomein Hengelhoef in Houthalen-Helchteren een asielcentrum in te richten.

[{bull}] De buschauffeurs van De Lijn Vlaams-Brabant voeren actie naar aanleiding van de overval van maandag in de buurt van Beersel. De directie belooft agressiecontroleurs aan te werven.

[{bull}] In Gent maakt onder meer de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton zijn opwachting op een internationale conferentie over globalisering.

WOENSDAG 31 OKTOBER.

Het commerciële radiostation 4FM start met uitzendingen in de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen.

[{bull}] Bediendenvakbonden en de Belgische Vereniging van Banken (BVB) zijn het eens over een collectieve arbeidsovereenkomst voor één jaar, tot eind 2002.

[{bull}] Oktober 2001 was de warmste oktobermaand sinds het KMI statistieken bijhoudt (begin 19de eeuw). De gemiddelde temperatuur bedroeg 14,5C. [{bull}] In het Vlaams-Brabantse Vollezele huldigt Vlaams minister van Milieu Vera Dua (Agalev) het stiltegebied Dender-Mark in. In een stiltegebied overheersen natuurlijke geluiden.

DONDERDAG 1 NOVEMBER.

Kamerlid Daan Schalck (SP.A) acht de tijd rijp om een parlementaire commissie op te richten die zich bezighoudt met de toekomst van het koningshuis.

[{bull}] De 65ste Boekenbeurs opent haar deuren in Antwerpen. Misdaadauteur Pieter Aspe krijgt er de Hercule Poirotprijs voor zijn roman Zoenoffer.

[{bull}] Volgens kamerfractievoorzitter Dirk Van der Maelen (SP.A) is het Europese akkoord om wapens te leveren aan de Noordelijke Alliantie in Afghanistan in strijd met de Belgische wet op de wapenhandel van 1991.

VRIJDAG 2 NOVEMBER.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil dat iedereen die de jongste drie jaar in een kerncentrale is aangeworven, wordt gescreend.

ZATERDAG 3 NOVEMBER.

Prinses Mathilde en prinses Elisabeth verlaten de kraamkliniek. Op maandag 29 oktober deed prins Filip aangifte van de geboorte van zijn dochter op het gemeentehuis van Anderlecht.

[{bull}] Dertig leden van Rode Hulp en Association Parents et Amis des Prisonniers Communistes betogen aan het Brusselse justitiepaleis voor de vrijlating van Pierre Carette. Het brein van de terroristische Cellules Communistes Combattantes (CCC) zit al zestien jaar in de cel.

ZONDAG 4 NOVEMBER.

Tijdens het RTBf-programma Controverses zegt Philippe De Koster, adjunct-kabinetschef van de minister van Justitie, dat België alleen vermeende terroristen aan de Verenigde Staten zal uitleveren indien er een garantie is dat de doodstraf niet uitgevoerd wordt.

MAANDAG 5 NOVEMBER.

De eerste nieuwe nummerplaten worden door de Directie voor de Inschrijving van Voertuigen aan bezitters van aanhangwagens en caravans uitgereikt.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content