Maandag 31 mei.

Christina von Wackerbath volgt Piet Van Roe op als algemeen directeur televisie van de VRT. Ze heeft momenteel een topfunctie bij de Nederlandse uitgeverij VNU Magazines.

– De commerciële zender VTM start aan het einde van de zomer met een tweede radiozender, die de naam Mango krijgt.

– De cipiers van de gevangenis van Lantin gaan in staking uit protest tegen een artikel in de Franstalige krant La Meuse. Daarin staat dat de bewakers te laks optreden tegen druggebruik in de gevangenis.

Dinsdag 1 juni.

Twee Belgen komen om bij een brand in de Oostenrijkse Tauerntunnel.

– De dief die in april drie keer inbrak in het Gentse gerechtsgebouw, wordt aangehouden. Het gaat niet om een georganiseerde bende, maar om een enkeling die in een centrum voor daklozen verbleef.

– Bij Sabena-dochter DAT bereiken vakbonden en directie een sociaal akkoord over loonsverhoging en betere arbeidsvoorwaarden voor het personeel. Het akkoord volgt op een dag staking.

– De 1,4 miljoen astmalijders in België moeten te veel betalen voor de behandeling van hun ziekte, vindt de Astmastichting. Ze vraagt aan de volgende regering een tegemoetkoming in de kosten.

Woensdag 2 juni.

Nergens in de wereld wordt zoveel ammoniak uitgestoten als in Vlaanderen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO).

– VLD-eurokandidate Anke Van dermeersch zegt naakt te zullen poseren voor Playboy als ze wordt verkozen. Daar heeft de gewezen Miss België wel 200.000 stemmen voor nodig.

Donderdag 3 juni.

Op de luchthaven van Zaventem worden 39 kunstwerken onderschept die eigendom zijn van de vermiste KBC-oplichter Eric Goven. De vrouw van Goven zou hebben getracht de werken, die een waarde hebben van tien miljoen frank, in haar bezit te krijgen.

– De Raad van State schorst de vergunning voor de bouw van de verbrandingsoven van Drogenbos. Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Steve Stevaert (SP) had die vergunning afgeleverd.

– Directie en vakbonden bij Volkswagen in Vorst bereiken een nieuwe cao die voorziet in een weekendploeg die 32 uur werkt.

– Eén op drie werknemers heeft last van een te hoge bloeddruk. Dat blijkt uit een onderzoek van het farmaceutische bedrijf Solvay Pharma.

Vrijdag 4 juni.

Een veertienjarige leerling van het Gentse Koninklijk Atheneum in de Voskenslaan steekt zijn lerares Nederlands neer.

Zaterdag 5 juni.

De Belgische nationale voetbalploeg wint in Seoel de vriendschappelijke interland tegen Zuid-Korea met 2-1. Het is de eerste overwinning van de Rode Duivels sinds die tegen Cyprus in februari.

– In Brussel worden de 22 magistraten verkozen die zullen zetelen in de Hoge Raad voor de Justitie, die een einde moet maken aan de politieke benoemingen in het gerecht. Later worden ook 22 niet-magistraten benoemd voor de Hoge Raad.

Zondag 6 juni.

Koning Albert viert zijn 65ste verjaardag.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content