Vrijdag 21 mei.

Voetbalclub Antwerp mag haar eindrondewedstrijd tegen La Louvière niet in eigen stadion spelen. Het stadsbestuur wil een herhaling voorkomen van de supportersrellen van enkele dagen eerder.

Zaterdag 22 mei.

In het Limburgse Bree ontsnapt een lading gevaarlijke spinnen, die in containers vanuit Australië ons land bereikten.

ù In het West-Vlaamse Wevelgem vallen twee doden na een botsing van een zweefvliegtuig met een eenmotorig sportvliegtuigje.

Zondag 23 mei.

Bij snelheidscontroles op de E40 in Bertem stelt de rijkswacht zesduizend overtredingen vast. Eén auto op twee rijdt te snel.

Dinsdag 25 mei.

Huisartsen voeren een gratis hartonderzoek uit bij mannen tussen 35 en 50 jaar, een belangrijke risicogroep.

ù De provincieraad van Vlaams-Brabant protesteert tegen de plannen van de Waalse regering om een stortplaats aan te leggen in het Henegouwse Silly, vlakbij de grens met Vlaams-Brabant.

Woensdag 26 mei.

De nieuwe politieke partij UD/DU wordt beschuldigd van geknoei bij het inzamelen van de nodige handtekeningen om aan de verkiezingen te kunnen deelnemen.

ù De Vlaamse regering trekt 322 miljoen frank extra uit voor de aankoop van computermateriaal in scholen. Er was al 700 miljoen vrijgemaakt voor dit jaar.

ù Onbekenden, vermoedelijk radicale milieuactivisten, stichten brand op de luchthaven van het Luikse Bierset.

Donderdag 27 mei.

De vrouw van de voortvluchtige beleggingsadviseur Erik Goven wordt aangehouden op verdenking van heling. Goven lichtte de KBC-klanten op voor honderden miljoenen.

ù Mensen van honderd jaar en ouder hebben niet automatisch een oproepingsbrief gekregen voor de verkiezingen. De computers, die niet zijn afgestemd op de millenniumwissel, beschouwt hen als minderjarigen.

ù De Vlaamse regering voert een drastische versoepeling door van de milieunormen voor mestverwerking.

ù Zo’n vijftienduizend leerlingen in Vlaamse middelbare scholen spijbelen op regelmatige basis. Dat is drie procent van de schoolgaande jeugd.

Vrijdag 28 mei.

De Belgische internetleveranciers willen samenwerken met de overheid in de strijd tegen illegaal materiaal op het net.

ù Volgens de Franse krant L’Equipe zou Frank Vandenbroucke amfetamines hebben genomen. De wielrenner riskeert zes maanden schorsing en ontslag uit zijn ploeg.

Zaterdag 29 mei.

Op het Eurovisiesongfestival eindigt België met Vanessa Chinitor twaalfde. Ons land haalt niet genoeg punten om volgend jaar te kunnen deelnemen.

Zondag 30 mei.

Voetbalclub SK Lierse wint de Beker van België. In de finale klopt het Standard Luik met 3-1.

ù De milieu-inspectie geeft het bevel om de verbrandingsoven voor ziekenhuisafval in Tienen voorlopig te sluiten.

ù Alle politieke partijen sluiten uit dat ze na de verkiezingen met het Vlaams Blok zullen samenwerken.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content