Maandag 26 april.

De familie Schoepen wil het pretpark Bobbejaanland verkopen omdat de overheid weigert de invalswegen naar het park te verbeteren.

ù België en Nederland sluiten een akkoord over een grensoverschrijdend politieoptreden tijdens het EK voetbal van volgend jaar.

Dinsdag 27 april.

De correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeelt een dokter voor de onopzettelijke dood van een baby als gevolg van een medische fout. De arts krijgt opschorting van straf.

ù SP en Agalev trekken samen naar de verkiezingen van 13 juni, net zoals VLD en VU. Beide allianties willen een alternatief bieden voor het Vlaams Blok.

ù Sabena wil de samenwerking met luchtvaartmaatschappij City Bird opzeggen, omdat die vluchten inlegt op Kinshasa. Volgens Sabena berokkent City Bird haar commerciële schade.

ù Minister van Begroting Herman Van Rompuy (CVP) acht de kans groot dat het begrotingstekort dit jaar daalt tot één procent van het bruto binnenlands product, in plaats van de verwachte 1,2 procent.

Woensdag 28 april.

Vlamingen die een woning (ver)bouwen, moeten die woning voortaan uitrusten met een put voor regenwater. Op die manier kunnen overstromingen worden voorkomen bij hevige regenval.

Donderdag 29 april.

Minister van Binnenlandse Zaken Luc Van den Bossche (SP) gaat in op de eis van de rijkswachters om met pensioen te mogen op 56-jarige leeftijd. De agenten van de gemeentepolitie voelen zich benadeeld omdat voor hen de pensioengerechtigde leeftijd op 58 jaar blijft.

ù Het West-Vlaamse koekjes- en ijsbedrijf Belgomilk wordt voor de derde keer in enkele maanden tijd getroffen door een brand. Volgens het parket van Ieper gaat het om kwaad opzet.

ù Vlaams minister van Openbare Werken en Vervoer Steve Stevaert (SP) wil het aantal zones met snelheidsbeperking tot vijftig kilometer per uur verdubbelen.

Vrijdag 30 april.

Op de E19-snelweg ontstaat een file van vijftig kilometer, van de Nederlandse grens tot voorbij de Antwerpse ring.

ù Het Belgisch leger zal moeten besparen op de investeringen om de operaties in Kosovo en Albanië te kunnen betalen.

ù De Profliga wil de organisatie van de competitie in eerste klasse overnemen van de Belgische voetbalbond, maar Club Brugge en Standard Luik stapten uit de Profliga. (zie ook p. 110)

Zaterdag 1 mei.

Het Amerikaanse Staples, een winkelketen voor kantoormeubelen, komt zich in België vestigen. Dat moet negenhonderd banen opleveren.

Zondag 2 mei.

In Vlaanderen en Brussel zetten 160 musea hun deuren gratis open voor de Museumdag.

ù In het Antwerpse Hoboken brandt een politiekantoor uit. Het vuur is aangestoken.

ù De organisatoren van het Vlaams Nationaal Zangfeest, dat wordt bijgewoond door achtduizend mensen, vragen dat het “Belgisch schijnhuwelijk” wordt beëindigd. (zie ook p. 16)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content